Поділитись:

Бойовики «ЛНР» вважають своєю всю Луганщину і вимагають відведення ЗСУ

Вівторок, 22 лютого 2022, 11:39
Бойовики «ЛНР» вважають своєю всю Луганщину і вимагають відведення ЗСУ

Терористична організація «ЛНР» заявила, що вважає своєю територією всю Луганську область України та закликала Україну відвести війська.

Про це повідомляє видання «Українська правда».

«В рамках законодавства наших республік є закони про держкордон, які говорять чітко про те, що територія Луганської народної республіки – це територія колишньої Луганської області... Є наша територія, окупована українськими військами. Я думаю, що ми маємо закликати Україну відвести війська добровільно», – заявив «віце-спікера парламенту ЛНР» Дмитро Хорошилов.

За словами Хорошилова, якщо цього не станеться, то буде ухвалено рішення, яке «дозволить встановити мир та відновити нашу (бойовиків – ред.) територіальну цілісність на всій території Луганської народної республіки».

Раніше у Держдумі РФ розійшлися думки, в яких межах визнавати ОРДЛО. Зокрема, голова комітету Держдуми РФ у справах СНД та зв'язків із «співвітчизниками» Леонід Калашников заявив, що Росія може визнати псевдореспубліки «ДНР-ЛНР» у межах Донецької та Луганської областей України.  Водночас заступник голови комітету Радфеду з міжнародних справ Андрій Климов раніше говорив, що Росія визнає так звані  «ЛНР» та «ДНР» у межах, які зараз фактично встановлені.

Нагадаємо, що у Луцьку приймуть програму розвитку територіальної оборони на 2022-2024 роки. Основна мета програми – організація національного спротиву російській агресії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів