Поділитись:

Організація національного спротиву: тероборона Луцька готується

Вівторок, 22 лютого 2022, 11:21
Організація національного спротиву: тероборона Луцька готується

У Луцьку приймуть програму розвитку територіальної оборони на 2022-2024 роки. Основна мета програми – організація національного спротиву російській агресії.

Проєкт програми розглянули під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю та корупцією, депутатської діяльності, етики та регламенту 22 лютого.

На виконання заходів програми передбачено 3 мільйони гривень. Перша частина програми складається з організації заходів територіальної оборони, підвищення бойової готовності особового складу та військовозобов'язаних запасу резервістів. Друга частина програми – підготовка громадян, мешканців громади, до національного спротиву. На черговій сесії Луцької міської ради 23 лютого на програму планують виділити 1 мільйон гривень.

Програма розроблялася за участю командира військової частини Олександра Адамовича, тож враховує всі нагальні потреби тероборони. Це, зокрема, облаштування кімнат зберігання зброї та відеоспостереження.

Однак наразі відсутня процедура фінансування територіальної оборони, адже військова частина та бригада не мають статусу юридичної особи. Тому фінансування буде здійснюватися у виді субвенції з міського бюджету і проходити через квартирно-експлуатаційний відділ міста Володимира.

Нагадаємо, що до пізньої ночі у понеділок, 21 лютого волиняни спостерігали за новинами у Російській Федерації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів