Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 15 лютого

Вівторок, 15 лютого 2022, 21:00

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за вівторок, 15 лютого.

Про скандал з готельєром

Власник луцького закладу Patio di Fiori Володимир Пащенко потрапив у скандал на зйомках першого випуску нового соціального реаліті-шоу «Ревізори на порозі» на «Новому» каналі.

Так, номерах Patio di Fiori усіх гостей неприємно вразили якість прибирання та прозора стіна між ліжком та унітазом. Гості знайшли чимало недоліків, серед яких – і порушення вимог до чистоти, і використання алергенних пухових подушок, і недопалки.

У коментарі журналістам ІА «Конкурент» готельєр розповів, що замість популяризації й підтримки готельного бізнесу автори шоу вболівали за рейтинги і створювали скандали. Тому він вибув з проєкту до його закінчення.

Про ракетний удар

Луцьк не привабливий для потенційного превентивного ракетного удару у разі збройної ескалації з боку Російської Федерації, оскільки в обласному центрі Волині відсутні важливі стратегічні підприємства. Про це йшлося під час оперативної наради міського голови 15 лютого.

Як зазначив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, російські війська проводять навчання «Союзна рішучість» на території Білорусі за 150 кілометрів від українського кордону. У відповідь на території України розпочалися навчання українських військ «Заметіль 2022».

Юрій Кирилюк зазначив, що у разі вторгнення на нашу територію, у державі одразу буде оголошено надзвичайний стан.

«Будуть дещо обмежені конституційні права і свободи людей: встановлення комендантської години, встановлення особливого режиму в'їзду-виїзду, перевірка документів у громадян та інше», – сказав Юрій Кирилюк.

Посадовець наголосив, що у різних районах Луцька організували роботу мобільних консультативних пунктів. Усі мешканці міста мають можливість пройти курси щодо надання допомоги потерпілим у надзвичайних ситуацій.

Також у Луцьку здійснять переоснащення технічної системи оповіщення. Для цього виділили 600 тисяч гривень.

Як додав Юрій Кирилюк, невідворотності вторгнення Росії на територію України немає, тож закликав не панікувати та працювати у стандартному режимі.

Про проблеми з перевізником

У Луцьку на маршрут №30 виїхали вісім автобусів тимчасового перевізника. Адже попередній відмовився перевозити пасажирів за напрямком «Богушівка – Забороль – вулиця Карбишева». 

Причиною відмови перевозити пасажирів нібито стала нерентабельність маршруту. Мовляв, є приміські автобуси №251 «Підгайці – Забороль» та №150 «Підгайці – Луцьк», які на 90% проходять територією Луцької громади і фактично повторюють маршрут «тридцятки». Про це ж говорять і деякі пасажири.

У міській раді кажуть, що свого часу Волинська облдержадміністрація зобов’язалася скоригувати схему руху 251 маршруту. Це, мовляв, прописано й у Меморандумі про співпрацю між Волинською ОДА та Луцькрадою від 10 лютого 2020 року.

За словами начальника відділу транспорту Луцької міської ради Віктора Главічки, маршрутка, як і належить приміським, мала їхати на автостанцію №1 чи 2, а також не курсувати проспектом Волі. Серед пропозицій було скасувати рух на Забороль. Мовляв, це Луцька громада і місто закриває цей напрямок самотужки. Натомість в обласній державній адміністрації кажуть, що меморандум не може бути головним документом у цій ситуації, бо за два роки вона змінилася.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів