Поділитись:

Луцьк не привабливий для превентивного ракетного удару

Вівторок, 15 лютого 2022, 09:37
Луцьк не привабливий для превентивного ракетного удару

Луцьк не привабливий для потенційного превентивного ракетного удару у разі збройної ескалації з боку Російської Федерації. Оскільки в обласному центрі Волині відсутні важливі стратегічні підприємства.

Про це йшлося під час оперативної наради міського голови 15 лютого.

Як зазначив начальник відділу з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення Юрій Кирилюк, російські війська проводять навчання «Союзна рішучість» на території Білорусі за 150 кілометрів від українського кордону. У відповідь на території України розпочалися навчання українських військ «Заметіль 2022».

Посадовець наголосив, що Луцьк не привабливий для потенційного превентивного ракетного удару у разі збройної ескалації з боку Російської Федерації. Оскільки в обласному центрі Волині відсутні важливі стратегічні підприємства.

Також Юрій Крилюк нагадав, що війна з Росією триває з 2014 року.

«У разі вторгнення на нашу територію, у державі одразу буде оголошено надзвичайний стан. Будуть дещо обмежені конституційні права і свободи людей: встановлення комендантської години, встановлення особливого режиму в'їзду-виїзду, перевірка документів у громадян та інше», – зазначив Юрій Кирилюк.

Посадовець наголосив, що проводиться просвітницька робота з населенням, зокрема, у школах проводять дні цивільного захисту. Також у різних районах Луцька організували роботу мобільних консультативних пунктів. Усі мешканці міста мають можливість пройти курси щодо надання допомоги потерпілим у надзвичайних ситуацій.

Також у Луцьку здійснять переоснащення технічної системи оповіщення. Для цього виділили 600 тисяч гривень. У Луцьку також є 101 захисна споруда. Населення міста також може використовувати для укриття підвальні приміщення багатоквартирних житлових будинків.

Як додав Юрій Кирилюк, невідворотності вторгнення Росії на територію України немає, тож закликав не панікувати та працювати у стандартному режимі.

Нагадаємо, що Німеччина планує виділити Україні 150 мільйонів євро кредиту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів