Поділитись:

Разом удома і на роботі: три теплі сімейні історії волинського підприємства (фото)

Автор: Міла Роспопа |
Четвер, 27 січня 2022, 12:00

Цих людей часто питають, як це – і вдома, і на роботі постійно бути разом. Вони тільки посміхаються у відповідь, бо ніколи і ні за яких умов одне одному не набридають. А спільна робота – просто ще один фактор, який зближує і об'єднує закоханих людей. 

Січень не дарма вважають місяцем сім'ї, адже цю холодну пору найкраще проводити у колі тепла і любові. З цієї нагоди ми зібрали для наших читачів три затишні сімейні історії від працівників групи підприємств торгової марки «Вілія». Це історії сімейних пар, які працюють разом. Історії про милі дрібниці і незвичайні традиції, про небуденний побут, і про важливість бути удвох, що б там не було. 

Аліна і Андрій Шевчуки, два роки у шлюбі

 

У цій парі більше говорить Аліна. Андрій сидить поруч, підтримує і доповнює свою дружину так, як не зміг би ніхто інший. Одружилися вони два роки тому, однак разом уже понад 9 років. 

Аліна працює менеджеркою зі збуту, а Андрій – помічник старшого механіка з ремонту транспорту.

«Ми потрапили на «Вілію» вже сім'єю. Насправді, дуже випадково. Я працюю тут з 2019 року, а Андрій з 2021-го. І потрапив він сюди не за моєю порадою, а за порадою свого товариша. До того він працював деревообробником у мого батька - виготовляв дубові бочки для французького вина. Через коронавірус замовлень стало менше, і на роботу вони виходили хіба в понеділок і п'ятницю. Коли в нас на підприємстві відкрилася вакансія, його товариш запропонував йому прийти сюди. Ми тоді саме переїхали у новий будинок, і я хвилювалася, що буде незручно зранку вставати і добиратися на роботу. А тут він приходить зі співбесіди і каже: «зранку їдемо на роботу разом». Це однозначно найбільший плюс, який може бути», – розповідає Аліна.

 

Працює подружжя на різних територіях, і на роботі перетинаються вони хіба в обід. Тоді Андрій їде забирати Аліну, і вони спільно їдять. З початком роботи разом у них змінилися навіть сімейні традиції. Бо ж раніше Андрій прокидався і йшов на роботу рано, поки Аліна ще спить. Зараз вони мають час для спільної кави, а дорогою на роботу і з неї обговорюють побутові питання. 

«У нас прасує Андрій, і зранку перед роботою завжди питає, що мені попрасувати. Поки їдемо на роботу, в нас є 15-20 хвилин, за які ми можемо обговорити питання ремонту, продуктовий кошик, меню і що ми будемо готувати. Це класно», – тішиться дівчина. 

Додає, що робота дуже зміцнила їх маленьку сім'ю. Крім того, тепер вона менше хвилюється за чоловіка, адже точно знає, що він поїв і що з ним усе добре. 

Одне одному вони не набридають, бо їх фахові спрямування не перетинаються. Кожен з них - класний спеціаліст у своїй галузі. 

«Коли люди працюють в одному професійному напрямку, вони можуть робити зауваження одне одному, оцінювати роботу і таке інше. А ми не оцінюємо, і просто маємо кожен свій простір, в якому можемо бути «зірками», – каже Аліна. 

У подружжя багато маленьких сімейних традицій. Так, у кожну наступну річницю весілля вони роблять спільне фото, на якому видно, як змінилася їх сім'я за рік. 

«Ще одна наша особлива традиція – це милий тандем на кухні. Я готую чізкейк «Нью Йорк», а Андрій готує солону карамель. Просто щоб ви розуміли, Андрій максимум макарони зварить чи посмажить яйця. А тут він зготував те, що можуть готувати далеко не всі. Ми вже чотири роки поспіль разом робимо чізкейк на Різдво», – каже Аліна. 

 

Пара святкує всі свята. До них приходять Святий Миколай і Дід Мороз, вони щоразу отримують подарунки на день ангела, на професійні свята. А коли вони одружилися, то започаткували традицію обмінюватися подарунками на день народження. Таким чином подарунок отримує не тільки іменинник. Вони намагаються відходити від буденності, і дарувати одне одному емоції. 

«Минулого року я подарувала Андрієві політ на літаку. Багато пар думає, що раз вже сім'я – то залишається хіба ходити на роботу і ділити спільний побут. У нас все по-іншому. Ми якось трохи це під себе стилізували, і навіть попри те, що ми вже дев'ятий рік разом, ми не набридаємо одне одному», – розповідає вона. 

Секрет примирення пари у разі конфліктів – розмова. Вони впевнені – будь-яку ситуацію можна добре проговорити і не накопичувати образи. Так сім'я залишиться міцною, а стосунки здоровими. 

На 50-ту річницю шлюбу Аліна мріє знову вдягнути свою весільну сукню. До того часу вони мріють виростити хоча б трьох дітей, і щонайменше дев'ять внуків. 

 

Світлана і Андрій Дем'яненки, шістнадцять років у шлюбі

 

Коли вони розмовляють, весь простір навколо заповнює щирий гучний сміх. Світлана і Андрій одружені уже 16 років, і майже весь цей час вони працюють разом. 

«Ми познайомилися не на «Вілії», але на роботі. Взагалі все життя працюємо разом. Коли часто нас запитують, чи це не набридає, я завжди кажу, що ні. Ми вже настільки звикли до цього, що не уявляємо життя інакшим», – каже Світлана. Вона працює менеджеркою зі зв'язків з громадськістю.

Андрій доповнює: «Як любиш людину – яка різниця, чи на роботі ти з нею постійно спілкуєшся, чи вдома, а чи все разом». Він на «Вілії» працює водієм автотранспортних засобів.

 

І хоча робота додає більше спільних тем для розмови, вони встигають все обговорити за кілька хвилин по дорозі додому. Бо вдома вже зовсім інші клопоти – сім'я, діти і побут.  На питання, хто головний в сім'ї, подружжя просто сміється у відповідь. Андрій каже, про це треба питати дітей. Але все в житті вони звикли робити спільно. Їздять у великі і маленькі мандрівки, планують зміни, виховують сина і доньку. Головне у шлюбі, кажуть, – щоб ніколи не ставало нудно. 

«Ми не сидимо на місці ніколи. Поки в нас не було авто, було трохи важче кудись виїхати. Вже пізніше, коли ми купили машину, не буває такого, щоб ми кудись не виїжджали. Хай навіть це будуть маленькі подорожі, ми їх обов'язково організовуємо», – каже подружжя. 

Секрет вдалого шлюбу – точно не у спільних хобі, переконані у цій сім'ї. Андрій – затятий рибалка, і влітку майже щовихідних вибирається на берег якоїсь водойми ловити рибу. Чоловік з гумором розповідає, що Світлана рибу любить хіба їсти, а його хобі відверто недолюблює. У вільний від роботи час Світлана і собі має захоплення – вона займається йогою. Однак, ароматні стейки, які у цій сім'ї готує тільки Андрій, завжди зближують і об'єднують всю родину. 

Крім того, у сім'ї безліч маленьких традицій, каже жінка. 

«Ми можемо їхати на роботу і співати в машині. Співають у нас всі вдома. Ми колядуємо, і передаємо цю традицію дітям. Не зважаючи на те, що Денису вже 15 років, він ходить колядувати до родичів. Коли печемо паску вдома, обов'язково, щоб всі були у фартухах і хустках. Це наша тепла домашня традиція. І навіть якщо Сашка ще надто мала, і не допомагає поки, вона також одягає фартух і хустку. Важливе свято для нас – Андрія. Завжди збираються гості, і бабуся пече калиту». 

Ще однією неодмінною традицією подружжя Дем'яненків є свято вишиванки. Його вони святкують щороку. Сорочки Світлана зі свекрухою шиють власноруч, і своїми руками оздоблюють. Намагаються кожної зими щось вишити. 

 

Коли їх сім'ї буде 50 років, Андрій і Світлана хочуть жити у маленькій затишній хатині. Щоб туди приїжджали діти з внуками. І обов'язково, щоб був ставок з рибою, а біля нього завжди лежав килимок для йоги. 

 

Вікторія і Богдан Грай, шістнадцять років у шлюбі

 

Богдан Грай каже, у нього універсальна дружина. Вікторія однаково добре пече торти і водить трактор. Подружжя завжди звикло доповнювати одне одного, і страхувати там, де найбільше потрібно. 

У шлюбі вони 16 років, та знають одне одного ледь не все життя, бо виросли по сусідству. Разом вони виховують 11-річного сина. Вікторія прийшла на «Вілію» раніше, і «затягнула» за собою Богдана. На підприємстві подружжя вже три роки. 

Богдан – груповий інженер-механік, а Вікторія працює завідувачкою складу, тому по роботі чоловік із дружиною перетинаються постійно. 

«На роботі – як у житті, всяке буває. Ми одне одного підтримуємо, допомагаємо. Часом треба і посваритися – бувають різні розбіжності. Він у нас голова, але я все одно трохи підкеровую», – з посмішкою розповідає жінка. 

 

«Я можу її похвалити – гарна жінка, ніколи не сердує. Не раз кажуть, як ви витримуєте і вдома разом, і на роботі. Але ми любимо одне одного, і я не бачу в тому проблеми. Вікторія смачно готує салати, пече торти. А коли треба – то водить трактор чи тюкує зі мною солому», – щиро відповідає Богдан. 

 

Обоє вони люблять учитися і розвиватися. Богдан поза роботою любить займатися технікою. Дружина може підстрахувати його в усьому. Сім'ю через 50 років подружнього життя хочуть бачити здоровою, а себе завзятими, як зараз. Хочуть мати свій дім, свій сад, і сподіваються, що все в них вийде.

 

***

У групі компаній торгової марки «Вілія» загалом працює понад 30 сімей.  Гарним прикладом зразкового сімейства є і засновники компанії Євген та Ірина Дудки. Вони пліч-о-пліч і вдома, і на роботі уже 23 роки. Саме тому для них важливо підтримувати сімейні традиції та давати своїм працівникам можливість бути разом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів