Поділитись:

Створили гру «Луцький пан»: що це і де взяти

Середа, 02 вересня 2020, 14:00
Створили гру «Луцький пан»: що це і де взяти

Компанія з Івано-Франківська вигадала настільну гру «Луцький пан», до ідеї створення долучився місцевий бізнес, бо гра вчить заробляти гроші.

Ідея належить хлопцям Сергію Матусову та Владиславу Пендораку, три роки тому вони вирішили створити цікаву гру про рідне місто. Так народилася настільна гра «Франківський пан».  Гра гарно пішла в люди, а відтак вони пішли далі – і стали робити такі ж продукти для інших регіонів. Так постав проект «Величний пан». Нині охопили 11 областей та одне місто в Польщі. На черзі – Луцьк, – пише Перший. 

Гра не має вікових обмежень, розрахована на школярів від 8 років і далі. Передбачає участь 2-5 гравців. Займе 1-3 години часу. Вона вчить мислити логічно, заробляти гроші, орієнтуватися у місцевому бізнесі і знати історію свого міста, зокрема – Луцька.

Основа гри – карта, на якій зображені ключові підприємства Луцька (провідні бізнес-компанії – такі. як «Дмитрук», «Луцьксантехмонтаж №536», «Вілія», «Благомед», «Тигрес» та інші) та пам’ятки (кірха, замок, синагога тощо).

Ігрові персонажі – це фігурки окремих персонажів, які мали стосунок до історії Волині. Наприклад, князь Любарт Гедимінович, Єлизавета Гулевич, фундаторка Луцького братства, Бравий солдат Швейк, сатиричний персонаж Гашека, пам’ятник якому є на одній з центральних міських вулиць, та деякі інші.

Луцький пан бродить містом. Черпає натхнення з історії та сучасності. Він знає героїв минулого і героїв сьогодення, які творять історію нині. Кожен може побути Луцьким паном, граючи у цю гру. У пана є гроші: на купюрах зображений Луцький замок, але це не 200 грн)) та інші пам’ятки, його портрет, їх видав «Панський державний банк» і їх можна заробити у ході гри. Гроші у грі називають «гриваки».

Луцьким паном стай той, хто отримати у своє володіння 6 контрольних веж. Він має збудувати своє панство, може купувати луцькі підприємства. Але повинен платити і «данину». Задача – залишитися при грошах і вибити всіх інших гравців.

Гра видана компанією «Величний пан», кошти у неї інвестували волинські компанії, логотипи яких зображені на карті для гри. Підтримала проєкт і Луцька міська рада. Гру презентуватимуть під час заходів до дня міста. Настільна гра «Луцький пан» коштує 800 грн. Має презентабельний вигляд і годиться як дарунок чи сувенір. Зараз гра є  луцьких барбершопах GC, в мережі Kava Avenu. Можна купити її і безпосередньо на сайті виробників grandpan.me.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів