Поділитись:

У комп’ютерній грі "Відьмак" знайшли Луцький замок

П'ятниця, 06 березня 2020, 12:32
У комп’ютерній грі «Відьмак» знайшли Луцький замок

У комп'ютерній грі "Відьмак" знайшли схожість із замком Любарта.

Це помітив письменник та блогер Остап Українець і повідомив на своїй сторінці у фейсбуці. 

"Можна мати біля 300 годин третього "Відьмака" і тільки тоді доперти, що болотисто-лісисту локацію Велен розробники списали з Волині, а центральний замок Вроніце – копія замка Любарта в Луцьку (внутрішнє планування і топографія теж збігаються). Отак на раз-два впізнавати Ґданськ в Новіграді, Броньовиці в Броньовицях, але безславно провтикувати своє.
Це не кажучи про те, що в деяких ігрових селах я знаходив специфічну архітектуру, притаманну іноді й окремим селам Польщі чи Західної України. Здається навіть, деякі будинки перемальовані 1:1. Творці гри реально збудували набагато якісніший діалог з нашою реальністю, ніж пан Сапковський. Мені здається, це той рівень роботи з культурою і автентикою, який варто аналізувати і вивчати", – написав він. 

Довідково: 

"Відьмак" – рольова відеогра за мотивами серії романів "Відьмак" Анджея Сапковського, розроблена польською компанією CD Projekt RED. Події відбуваються в середньовічному фентезі світі. Гра розповідає історію про одного з небагатьох відьмака Геральта з Рівії, якому під час подорожі приходитиметься обирати моральні рішення, які вплинуть на весь ігровий світ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
24 квітня 2024
23 квітня 2024
20 квітня 2024
09:09
19 квітня 2024