Поділитись:

Суд наклав арешт на майно Порошенка

Четвер, 06 січня 2022, 15:15
Суд наклав арешт на майно Порошенка

Печерський районний суд Києва підтримав клопотання прокурора щодо накладення арешту на майно п'ятого президента України, народного депутата Петра Порошенка, якого українські правоохоронці підозрюють у державній зраді та сприянні тероризму.

Відповідну ухвалу суду було оголошено під час судового засідання у четвер, 6 січня, інформує «Інтерфакс-Україна».

«Клопотання прокурора про накладення арешту на майно задовольнити», – йдеться в документі.

Нагадаємо, 6 січня зранку сам Порошенко заявив, що не зможе повернутися до України у першій половині січня, як повідомляв раніше – натомість планує прибути 17 січня.

Як ми раніше повідомляли, працівники ДБР спільно з СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

Петра Порошенка підозрюють у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

24 грудня минулого року суд дав згоду на затримання Порошенка з метою приводу до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 квітня 2024
17 квітня 2024
15 квітня 2024
12 квітня 2024
11 квітня 2024
10 квітня 2024
07 квітня 2024