Поділитись:

Суд дозволив затримати Петра Порошенка

П'ятниця, 24 грудня 2021, 16:33
Суд дозволив затримати Петра Порошенка

Печерський районний суд дав згоду на затримання п'ятого президента України, а нині народного депутата Петра Порошенка.

Про це повідомили Українські Новини з посиланням на джерело у правоохоронних органах.

Рішення ухвалили вранці у п'ятницю, 24 грудня, в рамках розслідуваної ДБР справи за підозрою у державній зраді. Суд дав згоду на затримання Порошенка з метою приводу до суду для розгляду клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Нагадаємо, працівники ДБР спільно з СБУ та під процесуальним керівництвом Офісу Генерального прокурора розслідують кримінальне провадження щодо організації злочинної схеми постачання вугілля із тимчасово окупованих територій та сприяння терористичним організаціям «ЛНР» та «ДНР» групою громадян України на загальну суму близько 1,5 мільярда гривень.

Петра Порошенка підозрюють у тому, що він, діючи за попередньою змовою групою осіб, зокрема з-поміж представників вищого керівництва Російської Федерації, сприяв діяльності терористичних організацій «ЛНР» та «ДНР».

Щоправда, особисто йому підозру вручити не змогли. Водночас у партії «Європейська солідарність» заявили, що  зараз Порошенко у закордонному відрядженні.

Сам Порошенко, перебуваючи за кордоном, записав відеозвернення, в якому заявив, що має намір повернутися до України у першій половині січня.

Адвокат Петра Порошенка Ілля Новіков заявив, що його клієнт обов'язково повернеться в Україну, але це буде зроблено не в ті дати, в які цього хоче прокуратура та Державне бюро розслідувань.

Крім того, нардепи з фракції «Європейська солідарність» подали повідомлення до Офісу генпрокурора, Держбюро розслідувань та Служби безпеки України про держзраду президента Володимира Зеленського та фінансування тероризму його оточенням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів