Поділитись:

У «Євросолідарності» звинуватили Зеленського і його оточення у держзраді і фінансуванні тероризму (відео)

Четвер, 23 грудня 2021, 17:25

Нардепи з фракції «Європейська солідарність» подали повідомлення до Офісу генпрокурора, Держбюро розслідувань та Служби безпеки України про держзраду президента Володимира Зеленського та фінансування тероризму його оточенням.

Про це інформує НВ

Як повідомили у пресслужбі політичної сили, депутати вимагають невідкладно, але не пізніше 24 годин після подання повідомлення про вчинене кримінальне правопорушення внести відповідні відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.

Там йдеться, що зі вступом на посаду президента Зеленського відбулися системні зміни у постачанні українським ТЕС російського вугілля, а також під виглядом російського і вугілля з тимчасово окупованих територій.

«Вказані зміни зруйнували енергетичну незалежність України у сфері тепло- та електропостачання, зробили країну вкрай залежною від агресора Російської Федерації та нині недружньої Республіки Білорусь», – додали там.

У «Євросолідарності» стверджують, що за час президентства Зеленського близько 4 млрд доларів було витрачено на вугілля з Росії та Білорусі, а також на закупівлю електроенергії з цих країн.

«Наведені відомості містять достатньо фактів, що свідчать про системні дії вищого керівництва країни щодо відновлення залежності від постачання вугілля з Російської Федерації для українських ТЕС, що генерують тепло та електроенергію. Вказані дії здійснюються вищим керівництвом держави з початком перебування на посаді президента України Зеленського В.А., не могли бути йому невідомі та здійснюватися без його участі та дозволу», – переконані депутати.

У ЄС заявили, що зазначені дії містять ознаки кримінальних правопорушень, передбачених:

  • ч. 1 ст. 111 КК України (Державна зрада)
  • ч. 3 ст.258−5 (Фінансування тероризму), щодо закупівлі вугілля з окупованих територій після заборони такої закупівлі рішенням Ради національної безпеки та оборони України Про невідкладні додаткові заходи щодо протидії гібридним загрозам національній безпеці України
  • ч. 3 ст. 255 КК України (Створення злочинної організації, керівництво такою організацією або її структурними частинами, вчинені посадовою особою з використанням службового становища).

Нагадаємо, 20 грудня Петру Порошенку повідомили про підозру у державній зраді та сприянні діяльності терористичної організації. Це стосується справи про постачання вугілля з тимчасово окупованих територій Донбасу у 2014−2015 роках.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
22 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
02 березня 2024
23 лютого 2024
15 лютого 2024
10 лютого 2024
09 лютого 2024