«12 страв можна, але не обов'язково», – луцький священник про Святвечір
Свято Різдва Христового належить до найбільших християнських свят. Святвечір – це кульмінація різдвяного пусту і приготування християнської душі до великого свята.
Про це у коментарі сайту новин Луцька «Конкурент» розповів протоієрей ПЦУ Віталій Собко.
«У цьому приготуванні найголовніше зберегти християнський дух. Дуже багато людей готуються відзначати свято і водночас захоплюються багатьма такими речами, які для них стають ледь не важливішими за саме свято», – наголошує священник.
З його слів, церква наголошує на богослужінні і на тому, що цей день є днем суворого посту. Відтак, 12 страв готувати можна, але не обов'язково.
«На столі може бути більше страв, ніж зазвичай, бо це багатий вечір. Але не обов'язково їх має бути дванадцять», – каже Віталій Собко.
Священник зазначив, що кутя має бути обов'язково. Але якщо Різдво християни зустрічають в умовах, де неможливо приготувати кутю, то можна обійтися без неї.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: