Поділитись:

Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина третя

Понеділок, 03 січня 2022, 12:00
Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина третя

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» підбила підсумки минулого року й зробила для своїх читачів підбірку публікацій, які зібрали найбільше переглядів.

Для зручності та для інтриги ми розбили цю підбірку на три частини. Попередні частини можна переглянути за посиланнями: частина 1, частина 2.

Тож давайте разом згадаємо, які резонансні події 2021 року найбільше зацікавили волинян:

Відкриття McDonald's у Луцьку

11 вересня у Луцьку відкрили ресторан швидкого харчування McDonald's. Заклад – найбільший одноповерховий McDonald's з МакДрайвом в Україні.

У луцькому McDonald's 228 посадкових місць. Як зазначив присутній на відкритті міський голова Ігор Поліщук, McDonald's  – це не лише заклад харчування, а й істотний вклад у розвиток міста, адже створив понад сто робочих місць. Окрім того, заклад виконує благодійну місію. Кожен відвідувач має можливість придбати сувенірну продукцію. Кошти від її реалізації спрямовані на облаштування сімейних кімнат в обласних дитячих лікарнях в Україні.

До зони McDrive є два заїзди. Замовити страви можна, не виходячи з авто, за допомогою спеціальних терміналів. Далі – отримати замовлення у віконечку і виїхати із зони МакДрайв. Подбали у закладі і про велосипедистів. На території МакДрайв встановлене місце для велосипедів. Для підтримки чистоти на території встановлені смітники.

Як карають тих, хто ламає прокатні електросамокати

На вулицях Луцька торік знаходили зламані електросамокати сервісу прокату VZHOOH, який нещодавно почав надавати послуги в нашому місті.

Про те, за чиї кошти ремонтують електросамокати, і що загрожує тим, хто їх ламає, у коментарі ІА «Конкурент» розповів співвласник сервісу прокату електросамокатів VZHOOH Сергій Совик

Зі слів Сергія Совика, працівники компанії вже неодноразово виявляли зламані електросамокати. Людей, причетних до цього, передавали правоохоронцям. Тепер щодо них порушені кримінальні справи і триває слідство.

«Знайти хуліганів не є проблемою. Наша Служба безпеки працює над цим – робить свою справу і передає інформацію правоохоронним органам», – зазначив співвласник сервісу прокату електросамокатів.

Аби кількість електросамокатів, якими можуть користуватися лучани, не зменшувалася, компанія ремонтує несправності власним коштом. Проте згодом, за рішенням суду, зловмисники повинні відшкодувати завдані збитки.

Він додав, що рідко завдають шкоди люди, які орендують електросамокат. Частіше це роблять перехожі, які мають погані наміри.

Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина третя

Жінка сходила в туалет посеред вулиці

У Луцьку жінка старшого віку серед білого дня справила «малу» фізіологічну потребу просто під деревом на вулиці. Про це ІА «Конкурент» повідомили очевидці.

Інцидент трапився у понеділок, 18 жовтня, поруч із зупинкою громадського транспорту на вулиці Рівненській у Луцьку.

«Жінка старшого віку попісяла під деревом. Не мала, бідна, куди піти.

Проблема громадських туалетів гостра особливо в холодну пору», – повідомили мимовільні свідки події.

Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина третя

Автомобіль протаранив торгово-розважальний центр

ДТП сталася 7 листопада, близько 19:00 на вулиці Сухомлинського у Луцьку: легковик Audi A4 в'їхав у ТРЦ «Порт City» й розтрощив скляні двері та вікно.

На місці аварії правоохоронці встановили, що 31-річна жінка, яка перебувала за кермом «ауді», виїхавши з підземного паркінгу, не впоралась з керуванням та скоїла ДТП.

У жінки не було посвідчення водія на право керування транспортним засобом, а на автомобіль був відсутній страховий поліс. Окрім цього, інспектори виявили, що державні номерні знаки транспортного засобу не належать цьому автомобілю.

На щастя, в автопригоді ніхто не травмувався.

Побили таксиста, аби не повертати йому борг

24 листопада у Ківерцях група невстановлених осіб нанесла чоловікові, який працює таксистом, тяжкі тілесні ушкодження. Чоловіка били до непритомності. Після чого заволоділи його речами і відвезли на кладовище помирати.

Того ж дня правоохоронці оперативно затримали двох громадян, вони місцеві мешканці 23 і 30 років. Правоохоронці встановили мотиви вчинення тяжкого злочину та відтворили хронологію подій.

Слідство встановило, що у потерпілого виник конфлікт з місцевим мешканцем, який був винен йому гроші. Аби його «вирішити», боржник звернувся до спільних знайомих. Призначивши потерпілому зустріч за місцем мешкання одного із місцевих жителів, двоє громадян упродовж трьох годин його били. При цьому вони стріляли зі зброї над головою чоловіка, відібрали його телефон і автомобіль. Надалі вивезли його на кладовище. Застосовуючи фізичну силу, змусили потерпілого викопати «могилу» та закидали його ґрунтом.

Чоловіку вдалося вибратися і він звернувся за допомогою до поліцейських.

Репортаж з луцького моргу

Візит у морг для нашої журналістки почався ще задовго до того, як вона туди фізично потрапила, бо все думала, як то воно буде. Отож, тим, хто, так само, як і вона, не дивиться фільмів жахів і намагається уникати похоронів, у морг не можна.

«У день, коли повернулася з розтину 85-річного чоловіка, перед сном, як годиться, прочитала кілька сторінок книги, але нічого не запам’ятала, випила заспокійливе, але ліпше б вина, і усе відтягувала момент сну – боялася заплющити очі», – зауважила вона.

СекційнаСекційна

На Волині помітили легковик на дровах

На Волині помітили незвичайний легковик, який їздить на дровах. Відповідне відео з'явилося в інстаграмі 5 листопада. 

На записі з автомобільного відеореєстратора видно, як переобладнана «Волга» рухається міжміською дорогою. 

Автомобіль належить мешканцю села Осівці Камінь-Каширського району Олегу Семенюку. Про нього ще два роки тому писала газета «Полісся».

Літр бензину заміняють 2,5-3 кілограми дров. Переобладнання авто обійшлося ентузіасту в три тисячі гривень.

Надрукувати
мітки:
коментарів