Поділитись:

Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина друга

Неділя, 02 січня 2022, 11:00
Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина друга

Редакція сайту новин Волині «Конкурент» підбила підсумки минулого року й зробила для своїх читачів підбірку публікацій, які зібрали найбільше переглядів.

Для зручності та для інтриги ми розбили цю підбірку на три частини. Першу частину можна переглянути за посиланням.

Тож давайте разом згадаємо, які резонансні події 2021 року найбільше зацікавили волинян:

Обрушення мосту на трасі Луцьк – Львів

3 травня у селі Гайок, неподалік Кам'янки-Бузької, провалився міст через річку Західний Буг. За три дні до обвалу люди повідомляли про аварійний стан мосту у селі Гайок на автодорозі Львів – Луцьк.

В Укравтодорі повідомили, що зобов'язали підрядну організацію ПП «Рома» ліквідувати аварійність. Дорогу тимчасово перекрили, а для водіїв організували об'їзд

Згодом тут звели тимчасовий міст.

Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина друга 

Відкриття «Волинської Голландії»

12 травня 2021 року стартував фестиваль «Волинська Голландія»

Поле квітів, розташоване на 35-му кілометрі траси Луцьк-Ковель біля села Свидники Ковельського району, можна було відвідати з 10:00 до 19:00 години. 

Торік на території фестивалю також діяли атракціони. Окрім цього, в полі розмістили ковані скульптури.

Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина друга

Поліцейська спецоперація

15 червня у Луцьку тривали масштабні поліцейські навчання із залученням бійців спецпідрозділів, використанням зброї і спецзасобів.

За легендою, на службу «102» надійшло повідомлення про напад на людину невідомих осіб на вулиці Єршова: вони вистрілили в нього і забрали гроші. Також на місці події виявлений предмет, ззовні схожий на гранату.

В області ввели режим спеціальної поліцейської операції, до якої заділи усі підрозділи поліції.

Усі заходи відбувалися в рамках навчальних тренувань. 

Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина друга

Легковик протаранив піцерію

У ніч на 5 липня на вулиці Стрілецькій у Луцьку сталася ДТП – автомобіль виїхав на тротуар і врізався в будівлю піцерії «Фелічіта». В результаті зіткнення розбилося вікно піцерії, також пошкоджений фасад і зламана труба. У поліції повідомили, що 37-річний лучанин, водій автомобіля Mercedes-Benz, не впорався із керуванням та в’їхав у приміщення піцерії «Фелічіта».

Камери відеоспостереження Центру безпеки міста Луцьк на кільці біля «Променя» зафіксували момент аварії. На записі видно, як «мерседес» на шаленій швидкості перетнув кільце та влетів у будівлю.

Моторошне подвійне вбивство

У будинку №32 на проспекті Соборності в Луцьку у  ніч на 20 липня трапилося моторошне подвійне вбивство. Сусіди чоловіка, якого підозрюють у вбивстві дружини і доньки, плакали від жаху і розпачу, але не були здивовані, що таке трапилося. Казали, лучанин був сімейним тираном, і від нього часто доводилося рятувати дружину і доньку. 

Цього разу врятувати жінок не вдалося. 56-річну матір зарізали в ліжку, а доньку – у коридорі

«Він сам сказав сусідці "визвіть поліцію, бо я забив жінку з дитиною". Неадекватний, що я можу сказати. Таку людину треба за ґратами тримати і все. Він не пив, він так дурак. З головою в нього не все добре. Скільки людям він пакостей робив, і нам, і в сусідньому будинку...», – розповіла одна з сусідок.

Вбивцю затримали й помістили до Луцького СІЗО. Згодом тут його вбив співкамерник.

Острівець непокори

У Луцьку припаркований автомобіль завадив робітникам зняти шар асфальту на площі біля РАЦСу. 

Реконструкція площі розпочалася у понеділок, 9 серпня. Протягом тижня будівельники вестимуть підготовчі роботи. 

Позаду будівлі Палацу урочистих подій, з лівого боку один із власників авто залишив припаркованим свій транспортний засіб. Через це роботи з демонтажу дорожнього покриття дещо загальмувалися. Зрештою, екскаватор зняв асфальт навколо автівки, залишивши під нею «острівець» недоторканого асфальту.

Крім того, внаслідок реконструкції припинили діяльність сільськогосподарського ринку, який раніше працював на площі біля луцького РАЦСу щовівторка та щоп'ятниці. Про це у коментарі журналістам ІА «Конкурент» розповів начальник департаменту ЖКГ Микола Осіюк. За словами головного комунальника міста, після завершення реконструкції площі місця для торгівлі тут вже не буде. 

Більшість працівників ринку переїхали працювати на вулицю Глушець, де аналогічний ринок діє щочетверга та щосуботи. 

Підсумки: що найбільше зацікавило волинян минулого року. Частина друга

Електросамокат збив дитину

27 серпня минулого року у Луцьку на вулиці Винниченка, біля ЦУМу, дівчина на електросамокаті збила чотирирічну дитину

За словами очевидців, дівчина встигла лише рушити, як відразу ж втратила управління самокатом. Він зірвався з місця і збив чотирирічну дівчинку. Дитина отримала розсічення губи, її госпіталізували, адже були підозри й на інші травми. На місці події працює патрульна поліція.

Далі буде...

Надрукувати
мітки:
коментарів