Поділитись:

«ОРАНТА» в Луцьку: у «ГаРмИдЕр ангар-stage» презентують різдвяну програму «ТИША»

Неділя, 02 січня 2022, 22:24
«ОРАНТА» в Луцьку: у «ГаРмИдЕр ангар-stage» презентують різдвяну програму «ТИША»

9 січня о 17:00 і 14 січня о 19:00 у мистецькому просторі луцького незалежного театру «ГаРмИдЕр» відбудеться унікальне святкове дійство – різдвяна програма «ТИША».

Про це повідомляють на сторінці театру в Фейсбуці.

У дивовижній акустиці урбаністичного простору «ГаРмИдЕр ангар-stage» прозвучать старовинні колядки та колядки в сучасній обробці. Піснеспіви вплетені у гармонійне дійство, де і музика, і слова, і енергії голосів та руху створять атмосферу тиші та світла. 

Дійство, яке ініціювала Катерина Теліпська, створене у синергії багатьох митців.  Співтворили: театр «ГаРмИдЕр» (режисерка – Руслана Порицька), поетка Ольга Ольхова, відеохудожник Олександр Загайний. А душею дійства і голосом «ТИШІ» став архієрейський хор «ОРАНТА» (керівник – заслужений діяч мистецтв України Василь Мойсіюк).

«Тлом до музично-театральної постановки постає місто: Луцьк колядує і переливається різдвяними настроями, щедро виповнює сакральну зимову тишу глибокими сенсами – віри, любові, надії та особливої різдвяної радості», – розповідає режисерка дійства Руслана Порицька.

 

«ОРАНТА» в Луцьку: у «ГаРмИдЕр ангар-stage» презентують різдвяну програму «ТИША»

Квитки можна придбати за посиланнями:
9 січня о 17:00 — https://secure.wayforpay.com/payment/garmyder_09_01,
14 січня о 19:00 — https://secure.wayforpay.com/payment/garmyder_14_01.

Оплатити купівлю квитків онлайн також можна коштами із «єПідтримки»!

  • Локація: «ГаРмИдЕр ангар-stage», вул. Залізнична, 9
  • Вхід – 150 грн
  • Кількість місць: обмежена
  • Дотримуємося карантинних обмежень згідно з вимогами до проведення заходів у «червоній зоні»
  • Інформація за номером: +38-099-248-18-86

 

Довідка:
Вперше спів «Оранти» пролунав 1990 року в Хресто-Воздвиженській церкві, що стало першою літургією українською мовою за десятки років. Це був початок періоду відродження храмів, відродження Української Автокефальної Православної Церкви і такі кроки ставали фундаментом до утвердження незалежності нашої країни. У репертуарі хору найкращі твори українських та зарубіжних композиторів. 1992 року «Оранта» вперше піднялась на хори Свято-Троїцького собору і від тоді є незмінною окрасою храму. «Оранта» є присутньою на всіх важливих імпрезах міста та країни та є переможцем багатьох національних та міжнародних конкурсів та фестивалів.
Мойсіюк Василь Васильович – заслужений діяч мистецтв України, викладач, хормейстер, регент архієрейського камерного хору Свято-Троїцького кафедрального собору «Оранта» – очолює хор від початку його заснування. Шануючи тисячолітні традиції українського церковного співу, керівник добирає з багатої палітри духовної музики до репертуару хору найкращі твори українських композиторів: М. Леонтовича, М. Вербицького, К. Стеценка, А. Веделя, Д. Бортнянського, М. Березовського, М. Лисенка, О. Нижанківського, в яких через слово і музику гармонійно поєднані глибокий драматизм і ліризм, віра і надія, радість і любов…

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
26 березня 2024
16 березня 2024
19 січня 2024
01 січня 2024
28 грудня 2023
27 грудня 2023
25 грудня 2023
23 листопада 2023
01 липня 2023
24 березня 2023
10:10