Поділитись:

Через підтоплення школа в Одерадах потребує термінового ремонту

Вівторок, 21 грудня 2021, 10:25
Через підтоплення школа в Одерадах потребує термінового ремонту

Староста старостинського округу Валерій Боярський Луцької міської територіальної громади розповів, на що, в першу чергу, потребують кошти їхні села у 2021 році. 

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 21 грудня.

Голова фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» у Луцькій міській раді Тарас Шкітер поцікавився у старост, на які потреби першочергово необхідно виділити фінансування з міського бюджету.

«В якому стані перебувають заклади охорони здоров'я, культури та освіти? Що, в першу чергу, потрібно зробити?», – поцікавився Тарас Шкітер.

Тарас ШкітерТарас Шкітер
 

Староста Заборольського старостинського округу Валерій Боярський розповів, що заклади охорони здоров'я перебувають у задовільному стані, однак потребують перекриття та ремонту фасадів. 

Щодо ремонту Заборольської школи, то кошторис її ремонту складає 60 мільйонів гривень на може бути збільшений. Як зазначив староста, ремонт школи – це першочергове завдання на сьогодні. 

Складніша ситуація зі школою в селі Одеради, адже там вода потрапляє під приміщення школи. Тож ремонт необхідно робити невідкладно. Окрім цього, у цій школі необхідно провести ремонт їдальні та першого поверху. 

Значно краща ситуація із садочком у селі Омеляник. Там лишилося лише облаштувати благоустрій території. А садочок у Заборолі потребує розширення та нової актової зали.

В селі Одеради приміщення дитячого садка перебуває у значно кращому стані, однак, там необхідно замінити котел.

Щодо закладів культури, то, за словами Валерія Боярського, то в найкращому стані перебуває будинок культури в селі Сьомаки.

Нагадаємо, що укрупнення новоутворених територіальних громад відбудеться не раніше 2025 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів