Поділитись:

Через культуру ми розвиваємо і місто, і бізнес, – депутатка Луцькради

Середа, 08 вересня 2021, 14:30

фото ілюстративне

Розвитку культури в Луцьку стали більше приділяти уваги, відколи почалася децентралізація – коли влада на місцях отримала більше фінансування і самостійно розподіляла кошти на окремі галузі.

Про це в ефірі програми «Відкрита влада. Місто» розповіла депутатка від фракції «Громадянський Рух СВІДОМІ» Алла Надточій.

Зі слів Алли Надточій, з 2016 року культурі стали більше приділяти уваги – саме тоді почали на неї спрямовувати місцеве фінансування. Завдяки докладеним зусиллям, на сьогодні в Луцьку гарно розвинута позашкільна освіта.

Алла Надточій><span class=Алла Надточій
 

«Ми можемо гордитися, що зберегли позашкільну освіту... Є обласні центри, які не змогли врятувати позашкільну освіту, і їм сьогодні потрібно відновлювати її, по-новому запускати», – зазначила депутатка

Діти, які займаються в гуртках, відвідуючи міжнародні фестивалі, прославляють не тільки Україну в цілому, а передусім край, з якого вони родом, – Волинь.Через культуру Україна заходить в інші держави і зацікавлює іноземців.

«Ми даємо багато промоційних книжечок, листівок, щоб залишати якусь інформацію про себе. Це треба робити надалі. Тоді ці діти, виростаючи, хочуть побачити ті держави, про які вони чули в дитинстві», – сказала Алла Надточій.

Зацікавлені інформацією з цих листівок до Луцька їдуть туристи. Так через культуру ми розвиваємо своє місто. А разом із тим, зауважила обраниця громади, і бізнес. 

«Якщо діти будуть розвиватися з дитинства культурно, вони не будуть поганими людьми. Вони будуть знати свою історію, будуть більш детально вивчати історію свого міста, аби розповісти її закордоном під час участі у конкурсах», – додала депутатка.

Важливо добудовувати музичні школи, робити там ремонти, закупляти інструменти, адже діти повинні розвивати свої здібности, зростати культурно.

Окрім того, через культуру можна залучати інвестиції в місто.

«Все взаємопов'язано, якщо правильно його використовувати», – вважає Алла Надточій.

Саме тому депутати, як і раніше, будуть їздити на Дні депутатів, робити виїзні засідання комісій, обстежувати заклади, щоб знати, що потрібно ще зробити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 лютого 2024
08:30
01 лютого 2024
13 грудня 2023
01 грудня 2023
18 листопада 2023
15:30
11 жовтня 2023
21 вересня 2023
26 травня 2023
17 травня 2023
26 квітня 2023