Поділитись:

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото)

Субота, 04 вересня 2021, 19:30
Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото)

У вихідні 4-5 вересня у Луцьку святкують День міста. Минуло 936 років з часу першої писемної згадки міста в Іпатіївському літописі. Давнє європейське місто у різний час було частиною різних держав, було домом князів, митців і духівників. 

Старе місто, центр, спальні райони – кожен куточок Луцька має свій особливий дух і свою унікальну атмосферу. Це місто багате на добрих господарів, вправних майстрів, талановитих людей мистецтва і мудрих керівників. 

У коментарях журналістам ІА "Конкурент" відомі лучани поділилися, за що вони люблять своє місто. 

Ігор Поліщук

міський голова Луцька

Найперше люблю Луцьк за те, що тут  народилися мої батьки, і тут народився я. Люблю за особливу атмосферу. Багато є гарних міст з чудовою архітектурою в Україні. Є мегаполіси, є маленькі міста. Але Луцьк серед них, направду, особливий. Це місто з душею і зі своєю енергетикою. Люблю за чудових привітних людей, тому що коли приїжджаєш у Луцьк, одразу відчуваєш цю доброзичливість і гостинність. Хочеться жити тут. 

Я прожив п'ять років у Києві, коли навчався. Але не задумуючись повернувся до Луцька. Тому що я люблю це місто. 

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Тарас Шкітер

лідер фракції "Громадянський Рух "СВІДОМІ" в Луцькій міській раді

Луцьк – це надзвичайно комфортне місто. Тут зручно і працювати, і відпочивати, і жити. Це місто з великою історією, яку можна дізнаватися щодня і насолоджуватися цим. Це місто, в якому я народився і виріс. Я його люблю і живу в ньому, і я знаю, як його можна покращити. Луцьк того вартий. Ми маємо започатковувати ще більше інфраструктурних проектів, розвивати пам'ятки і розказувати про наше місто Україні та українцям. Бо воно – одне з найкращих міст країни. 

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

 

Людмила Денисенко

директорка Луцького зоопарку

Люблю Луцьк, бо я народилась у цьому місті. Дитячі, шкільні, студентські роки, одруження, народження дітей та улюблена робота – все поєдналось тут.

Люблю центральну частину Луцька, адже проживаю тут з 1985 року, обожнюю наш парк! Люблю піші прогулянки історичною частиною Луцька, радію, що разом з командою працюємо над вдосконаленням рідного міста, розвиваючи улюблений зоопарк.

Коли мандрую Україною, завжди пишаюсь, розповідаючи про наше чудове місто, його історію, та легко можу наспівати прекрасну пісню, яку вивчили і співали на звітному концерті Гімназії №4:

"Стріне Вас щиро місто над Стиром,

Ніжно лучанка руку подасть…"

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Віктор Чухрай

фотохудожник

Коли ти любиш дівчину, і ти знаєш, за що, – значить, це не любов. Коли не знаєш, а любиш – ось справжня любов. Цього не продаси, тому що любиш – і все. Коли ти в цьому місті і цим містом живеш багато років, коли воно міняється в тебе на очах – це багато важить. Я тут виріс, був маленьким хлопчиком і змінювався разом із Луцьком. Їздив багато куди, і завжди до нього повертався. Наше місто таке камерне. Коли я йду вулицями, зі мною вітаються. Дуже важливо знати людей, і бути рідним. 

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Алла Надточій

депутатка Луцької міської ради від фракції "Громадянський Рух "СВІДОМІ"

Я народилася в Луцьку, зростала та розвивалась тут. В цьому місті я закохалась, вийшла заміж і народила доньку. Люблю своє місто за його древню історію, за людей, які проживають і творять нову історію, за краєвиди та місця, де можна відпочити, за талановитих людей та патріотів свого міста. 

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Михайло Наход

депутат Луцької міської ради від фракції "Громадянський Рух "СВІДОМІ"

Луцьк – місто з якого не хочеться їхати нікуди. Тут є усе, що потрібно для комфортного життя і розвитку особистості. Це місто, яке дало мені багато друзів, родину та можливість самореалізації.

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Алла Доманська 

депутатка Луцької міської ради від фракції "Європейська Солідарність"

Наші стосунки склалися не одразу, бо в мене на час нашої зустрічі вже було місто. Отож, бувало по-різному: і сварилися (куди їдуть ті маршрутки і траліки?!, чого люди в Луцьку не знають, що і де в ньому є?!, мій Володимир все одно кращий!), і мирилися (який класний парк, як ліс! – це я про той час, коли він був суцільні зарості, які цікаві будинки!, скільки невідвіданих місць!).

Зараз все налагодилось. Ми навчилися жити разом. Радію, що досить часто мені випадають різні можливості якось долучатися до того, що відбувається в місті, робити його кращим. Та й Луцьк змінює мене — роки тут поки найцікавіші в моєму житті, люди найкращі, вулиці найгарніші. Мчимо далі!

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Андрій Козюра

лідер фракції "Батьківщина" у Волинській обласній раді

Люблю своє місто Луцьк за затишок, енергетику і надзвичайно добрих і чуйних людей!

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Владика Михаїл

митрополит Луцький і Волинський

Я в ньому живу. А як можна не любити місто, в якому ти живеш? Якщо ти його не любиш – значить, не маєш, чого тут жити. А от місто, яке ти любиш, завжди хочеться зробити кращим. Тим більше, що воно і так має розкішні традицію та історію. У 2029 році ми будемо відзначати 600-ліття З'їзду європейських монархів. Тому що тут у нас перша європейська столиця, місце, де творилася історія, край, де народився князь Володимир. 

Це все, що пов'язане з вірою, історією, державністю і прийняттям загальноєвропейських цінностей життя. Я люблю це місто, і хочу потрудитися, щоб люди в нього приїздили, а не навпаки. Всі мої труди і молитви спрямовані на це. 

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Віктор Баюк

археолог, дослідник історії Луцька

Цікаве питання. Напевно, люблю його за те, що це моє рідне місто. Я повертався до нього з багатьох поїздок. Завжди поспішав додому. За те, що я маю змогу тут розвиватися, маю змогу його досліджувати. За те, що можу відкрити щось нове для лучан. Те, що раніше було невідомо. 

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Василь Рижук

митець, висаджує у Луцьку чорнобривці і соняшники

Я люблю Луцьк за те, що я в ньому проживаю. Мене оточують гарні люди. Радий, що Бог дав мені жити тут. Луцьк особливий тим, що починає змінюватися у кращий бік. Хочеться ще, аби в Луцьку влада давала можливість розвиватися творчій інтелігенції, і самому мені. 

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Роман Бондарук

лідер фракції "Слуга народу" у Луцькій міській раді

Люблю Луцьк за його древню історію, за людей, які тут проживають, за те, що я тут почуваюсь – є таке данське слово – хюґе (означає атмосферу та душевний спокій, які дарує особливе оточення – ред.). Ну і, звісно, за те, що я тут народився, тут живе моя мама та діти, кохана, брат. 

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Лілія Лавринович

деканка Факультету філології та журналістики ВНУ імені Лесі Українки

Чому люблю Луцьк? Бо це моє місто. Бо в ньому все так, як люблю: бо давні середньовічні мури замку повсякчас перегукуються з дзвінкою, непосидючою сучасністю; бо воно має свій особливий ритм, який імпонує мені, – не надміру швидкий, як у столиці, але таки динамічний; бо, навіть проживши в цьому просторі все життя, щоразу маєш нагоду дивуватися новим знахідкам, недослідженим локаціям, пізнавати їхню історію... Але найважливіше, звичайно, те, що Луцьк – місто, де не просто живуть люди, які є мені рідними по крові чи стали такими по духу, а де їх концентрація на квадратний кілометр найвища на планеті Земля.

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Леся Корсак

співзасновниця Музею сучасного українського мистецтва Корсаків

Люблю це місто за чудових людей – щирих, доброзичливих, гостинних і працьовитих волинян. За те, що Луцьк – просторе зелене місто, що тут нема шалених заторів. За те, що у нас є чудові музеї, Замок Любарта. За те, що поруч із нами чудові Шацькі озера, і це наш привілей. Люблю ще за те, що, порівняно з Києвом, Одесою і навіть Львовом, де багато іншої мови, в тому числі російської, Луцьк надзвичайно чисто говорить українською. Щиро бажаю нашому місту розвитку. 

Відомі лучани поділилися, за що люблять своє місто (фото) 

Нагадаємо, з нагоди свята у Луцьку запланували чимало розважальних, мистецьких та спортивних заходів, які відбуватимуться на різних локаціях, зокрема на Театральному майдані, Центральному парку культури і відпочинку імені Лесі Українки, на вулиці Лесі Українки, на території Луцького замку тощо.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів