Поділитись:

Обрали нового директора музею-скансену в Рокинях

Середа, 07 квітня 2021, 06:30
Обрали нового директора музею-скансену в Рокинях

Директором музею-скансену історії сільського господарства Волині, що в селищі Рокині поблизу Луцька, обрали керівника СК "Герць" Романа Ковальчука.

За словами Ковальчука, 5 квітня відбулися збори співзасновників музею, на яких ухвалили відповідне рішення, – повідомляє ГІТ.

Співзасновниками музею є колишній директор Олександр Середюк і Волинська обласна рада. Згідно зі статутом, аби ухвалити будь-яке рішення, потрібна згода не менш ніж 60% акціонерів. Волинська обласна рада має 51% акцій.

"І Олександр Миколайович не може без них ухвалити рішення, і обласна рада без нього не може цього зробити", – каже Роман Ковальчук.

Обрали нового директора музею-скансену в Рокинях

"Врешті-решт я знайшов певне порозуміння з Олександром Миколайовичем. Мені ця тема дуже цікава", – розповів претендент на посаду директора музею.

Роман Ковальчук каже, що знайомий із Олександром Середюком давно. Свого часу він підпрацьовував у музеї, вів тренування у Школі козацього гарту Середюка. Також разом літали на запрошення української діаспори в Канаду.

"Я розумію, що в 2011-2012 році там було дуже багато відвідувачів. Музей рухався, розвивався. А зараз я побачив, що насправді музею треба надати новий подих. І я вирішив, що я можу дати цей подих. Тому що в мене є бажання, розуміння, в мене є навіть відповідна освіта вища (спеціальність – управління персоналом і економіка праці). Мені це дуже цікаво. Плюс козацьке бойове мистецтво. Мені взагалі це все дуже притаманно", – зазначає Ковальчук.

За словами Романа Ковальчука, він розробив план розвитку музею і представив його і Олександру Середюку, і голові Волинської обласної ради Григорію Недопаду.

"Я почув, що в нього є також бажання, щоб цей музей розвивався, щоб він був перлиною Волинської області. Я зрозумів, що з його боку є підтримка, є бачення. І він підтримав мене. І фактично сьогодні (5 квітня – ред.) збори засновників вирішили обрати мене директором. Вже рішення скріпили своїми підписами засновники", – коментує керівник СК "Герць".

Водночас Волинська обласна рада пропонує передати свою частку (51 %) музею історії сільського господарства Волині-скансену, що є спільною власністю територіальних громад сіл, селищ, міст області, в комунальну власність Луцька.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів