Поділитись:

Владу Луцька просять не поспішати з реформою медзакладів (петиція)

Понеділок, 19 квітня 2021, 11:29

Лучанин звернувся до влади обласного центру Волині з проханням не поспіши з рішенням об'єднати усі медзаклади територіальної громади в один.

Відповідну петицію розмістив у понеділок, 19 квітня, на сайті E-Dem Іван Гладкий.

Нагадаємо, на території міської громади планують створити Луцьке територіальне медичне об'єднання, яке поєднає Луцьку міську клінічну лікарню, Луцькі центри первинної медичної допомоги, амбулаторії та ФАПи громади. Проєкт рішення «Про реорганізацію комунальних підприємств охорони здоров’я Луцької міської територіальної громади (центрів первинної медичної допомоги)» опублікували на сайті міськради.

«Ніякої конкретики. Які зміни відчують пацієнти? Як зміниться забезпечення закладів? Що буде з лікарями? Скількох з них звільнять? Які будуть зарплати? Відповідей нуль.

30 років будуємо незалежну Україну і дійшли до того, що повертаємо медичну галузь міста до радянської системи. Всіх в один колгосп (ТМО). В Україні децентралізація, а в Луцьку централізація», – пише автор звернення.

Лучанин переконаний, що новостворена велика медична структура стане монополістом у Луцькій ОТГ. А монополіст не чує критики, адже пацієнт все одно прийде, адже вибору в нього не буде.

Тому автор петиції просить:

  1. відкласти прийняття цього важливого для міста рішення;
  2. залучити експертів, в тому числі міжнародних, до підготовки плану змін;
  3. провести інформаційну кампанію з роз’яснення суті змін, наслідках для пацієнтів і медичних працівників;
  4. запитати людей, чи хочуть вони таких змін.

«Поясніть, будь ласка, людям, для чого так спішити і не пояснивши громадянам і лікарям, не запитавши їх думку, починати таку важливу реформу?
Хочете повторити провал кампанії по вакцинації від коронавірусу? Невже не набридло наступати на ті самі граблі? Заплачено ж буде за експеримент людськими життями та бюджетними коштами», – зазначив Іван Гладкий.

Нагадаємо, аби у міськраді розглянули петицію, вона має зібрати не менше 300 підписів протягом 14 днів.

Зауважимо, Громадянський Рух «СВІДОМІ» вже проводить зустрічі з керівниками медустанов, аби вивчити питання, зрозуміти плюси та мінуси змін, які планують вводити.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів