Поділитись:

Лучани просять облаштували у місті майданчики для вигулу собак (петиція)

Середа, 14 квітня 2021, 16:15
Лучани просять облаштували у місті майданчики для вигулу собак (петиція)

До влади обласного центру Волині звернулися з проханням вплинути на відповідні комунальні служби, аби ті, нарешті, облаштували у місті майданчики для вигулу собак.

Відповідну петицію у середу,  14 квітня, розмістив на сайті E-Dem Олександр Ванюрський.

Автор звернення нагадав, що ще 6 серпня 2014 року виконком Луцької міської ради прийняв рішення за № 457-1 «Про затвердження схем розміщення майданчиків для вигулу собак». Згідно з п. 2 цього рішення департамент ЖКГ міськради зобов'язали при формуванні пропозицій до проєкту бюджету міста на 2015 рік передбачити кошти, необхідні для облаштування майданчиків. Проте, майданчики й місця для вигулу собак до цього часу лишаються необлаштованими: відсутні вказівники, огорожа, урни для сміття тощо.

Це створює проблеми як для власників собак, так і для багатьох мешканців міста, які невдоволені вигулом собак на неогороджених територіях.

«У зв’язку із викладеним, прошу вплинути на дану ситуацію щодо виділення коштів та зобов'язати відповідні служби облаштувати майданчики для вигулу собак, які зазначені у додатках 10, 11 (парк імені Лесі Українки), 1, 2 (район ЛПЗ), 3 (район 40-ого кварталу) рішення виконавчого комітету Луцької міської ради за № 457-1 (із змінами від 04.07.2018р. – рішення №404-1).

Адже це забезпечить:

  • дотримання вимог Правил утримання тварин у місті Луцьку – власники собак зможуть чітко бачити межі місця де можна вигулювати своїх вихованців;
  • безпеку перехожих, що проходять поблизу цих місць;
  • належний санітарно-гігієнічний стан території в т.ч. прибережно-захисних смуг;
  • комфорт жителів прилеглої території», – йдеться у зверненні до влади обласного центру.

Нагадаємо, аби у міськраді розглянули петицію, вона має зібрати щонайменше 300 підписів протягом 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів