Поділитись:

У Луцькраді виникла суперечка через собак та 34 гривні

Четвер, 05 листопада 2020, 11:34
У Луцькраді виникла суперечка через собак та 34 гривні

У Луцькій міській раді розглянули скаргу громадянки Рейкіної І.П., яка просила скасувати штраф у розмірі 34 гривні, який на неї наклала адміністративна комісія за неналежне утримання домашніх тварин. 

Це відбулося у четвер, 5 листопада, під час засідання виконавчого комітету. 

Директорка юридичного департаменту Наталія Юрченко повідомила, що громадянка  Рейкіна у своєму помешканні утримує трьох собак, які покидають його межі без намордників та повідків. Одна з тварин напала на сусіда, щоправда не покусавши його. Ці факти підтвердили сусіди. 

Зі слів Юрченко Рейкіна стверджувала, що відсутні докази про те, що собаки належать саме їй. Також вона стверджувала, що робить гарну справу, оскільки опікується ними. 

Проте через вигул тварин без намордника та повідка жінку оштрафували на 34 гривні. Це покарання вона просить скасувати, подавши відповідну скаргу. 

Член виконкому Ігор Алєксєєв рекомендував не штрафувати жінку, а знайти інше рішення.

"Потрібно вирішити проблему, можливо, забрати собак. Але штрафувати людину за те, що вона ними опікувалася за власні кошти якось не логічно", – сказав він. 

Йому відповіла заступниця міського голови Ірина Чебелюк

"Судячи з пояснень, які були надані, комісія знайшла підстави її винуватості у зв’язку з тим, що якщо людина утримує собак, то повинна нести на них відповідальність і дбати про те, щоб вони не створювали небезпеки для людей. А вона сказала, що випускала собак для соціалізації в суспільстві" 

Підтримав посадовицю Олександр Серватович, який зазначив, що йому більше шкода людей, а не собак:

"Оскільки можна отримати переляк, якщо собака покусає. Тоді емоційна травма людини може бути глибокою. Разоц із цим, якщо вона не справляється, то можна здати тварин в КП “Ласка". 

У підсумку члени виконкому не задовільнили скаргу громадянки Рейкіної. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів