Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 05 грудня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про роботу невролога

Ольга Білецька – завідувачка неврологічного відділення КП «Медичне об’єднання Луцької міської територіальної громади». Сьогодні, у перший день зими, вона та всі неврологи святкують своє професійне свято.

Напередодні журналісти ІА «Конкурент» зустрілися з лікаркою, аби поговорити про те, як люди повинні берегти свої нерви, коли ліпше звернутися до спеціаліста та що може статися з людиною, якщо не зробити це вчасно.

Про життя і роботу невролога, здоров'я і хвороби пацієнтів – у нашому матеріалі «Не тріпайте мені нерви»: інтерв'ю з луцькою лікаркою-неврологом

Ольга БілецькаОльга Білецька

Про загибель патрульного

Сьогодні близько опівдня 28-річний поліцейський застрелився у відділі патрульної поліції на вулиці Драгоманова у Ковелі. Відомо, що патрульний вийшов в туалет, де і пролунав постріл. Швидка прибула на місце події оперативно, проте врятувати чоловіка не вдалося.

Місцеві журналісти дізналися, що загиблий – ковельчанин Владислав Корнелюк. У правоохоронця залишилися дружина і неповнолітній син.

Пізніше у пресслужбі патрульної поліції зазначили:

«Патрульний ніс службу в наших лавах з 2018 року, характеризувався як відповідальний та чуйний поліцейський, жодних зауважень до виконання ним службових обов'язків не було».

Усі причини та деталі трагедії встановлюють слідчі ДБР. Департамент патрульної поліції проводить службове розслідування.

Про оштрафованого мера

Інспектори департаменту муніципальної варти у Луцьку складають протоколи на всіх без винятку порушників паркування. В тому числі – на міського голову та членів його сім'ї. Про це сьогодні під час засідання виконавчого комітету Луцької міської ради заявив сам міський голова Ігор Поліщук.

Члени виконкому звернулися до міського голови з проханням «повпливати» на інспекторів муніципальної варти, аби ті були більш лояльними до посадових осіб органів місцевого самоврядування.

«Виписувати протоколи всім порушникам – це моя принципова позиція і моя особиста вказівка. Інспектори складають протоколи й відносно мене, й відносно членів моєї сім'ї. Не повинно бути жодних винятків», – зазначив Ігор Поліщук.

Міський голова додав, що є Правила паркування і їм необхідно дотримуватися. За його словами, штрафи платять навіть народні депутати, відносно яких муніципали у Луцьку склали протоколи.

Про ціни на сало і м'ясо

Журналісти ІА «Конкурент» навідалися до Центрального ринку у Луцьку, аби дізнатися ціни на м’ясо та сало. Останнє, кажуть, дуже здорожчало.

У м’ясному павільйоні вибір товару великий, а от покупців бракує. Як потім розкажуть на диво балакучі продавчині, людей зараз дуже мало.

Ціна на цей український продукт, який може зникнути з прилавків, досить різна: від 80 до 200 грн за кілограм, та й того значно менше, ніж м’яса.

– Хороше сало коштує 200 грн, – каже продавець.

– А хороше – то яке? – перепитую.

– Ви така цікава. Он сало по 80 гривень від свиноматки, ви його їсти будете? А купіть за 180-200 гривень і потім мені розкажете, яке смачніше, – відповідає продавець.

М’ясо порівняно на ринку недороге: лопатка – по 100 грн, шинка з салом – 100 грн, без сала – 120 грн. Також чоловік робить шашлики: ціна залежить від того, яке м’ясо та приправи вибере покупець.

Більше – у нашому матеріалі Чому сало дорожче за м'ясо: репортаж із Центрального ринку Луцька (фото)

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про зрізані термінали

У п'ятницю, 3 грудня, муніципали розпочали демонтаж об'єктів, визначених виконкомом Луцькради. Розпочали з чотирьох самовільно розміщених платіжних терміналів, розташованих за адресами: 

  • вулиця Ковельська, 3 і 4,
  • вулиця Гордіюк, 35,
  • проспект Соборності, 42.

Роботи проводять згідно з рішенням виконавчого комітету Луцької міської ради від 17 листопада.

У департаменті зазначили, що раніше на власника цих терміналів вже були складені протоколи за ст. 152 КУпАП за їхнє незаконне розміщення.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів