Поділитись:

Працівникам рокинівського музею-скансену нарешті виплатять зарплату

П'ятниця, 03 грудня 2021, 14:34
Працівникам рокинівського музею-скансену нарешті виплатять зарплату

Луцька міська рада затвердила новий статут рокинівського музею історії сільського господарства «Скансен» у новій редакції. Це дасть можливість міській раді погасити заборгованість із заробітної плати, яка наростала з квітня місяця.

Про це директор музею Роман Ковальчук заявив під час чергової сесії Луцької міської ради 3 грудня.

Під час обговорення нової редакції статуту музею депутат Луцької міської ради від фракції «Громадянський рух «СВІДОМІ» Андрій Лучик поцікавився, які результати перемовин адміністрації музею із колишніми співзасновниками.

«Які були домовленості і чи не буде у майбутньому судових позовів з цього питання?», – поцікавився Андрій Лучик.

Андрій ЛучикАндрій Лучик
 

Роман Ковальчук відповів, що така можливість існує.

«Один із попередніх засновників музею – це Олександр Середюк. Я ніколи не можу бути впевненим за нього. Тому, що він сьогодні говорить одне, а завтра – інше. Тим не менше, всі реєстраційні дії відбулися згідно положень», – зазначив директор музею.

Як додав Роман Ковальчук, після завершення всіх реєстраційних дій засновником музею буде виключно Луцька міська рада.

Міський голова Ігор Поліщук зазначив, що через те, що у переліку засновників були фізичні особи, міська рада не мала можливості фінансувати музей. Адже закон забороняє фінансувати за рахунок міського бюджету заклади, засновниками яких є приватні особи.

Як додав міський голова, з попередніми засновниками досягли домовленостей про те, що вони не будуть чинити перешкод, аби працівники музею змогли отримати заробітну плату і не звільнялися з роботи. Адже працівникам музею-скансену не платили зарплати із квітня місяця. 

Нагадаємо, що музей у Рокинях існує понад 40 років. Усі ці роки його незмінним директором був засновник – Олександр Середюк. У квітні 2021 року на посаду директора музею-скансену призначили Романа Ковальчука. Новий керівник розповів, що отримав чимало проблем, які залишив йому в спадок колишній директор.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів