Поділитись:

Вчені випробували технологію очищення води струмом

Середа, 24 листопада 2021, 00:28
Вчені випробували технологію очищення води струмом

Використовуючи складну мікроскопію та обчислювальний аналіз, дослідники Техаського університету A&M підтвердили технологію очищення води, яка використовує електрику для знищення вірусів, що переносяться водою. Стратегія очищення води може додати ще один рівень безпеки проти патогенів, які викликають шлунково-кишкові захворювання та інші інфекції у людей.

Про це пише  сайт волинських новин «Конкурент», посилаючись на Technology Org.

Дослідники, фінансовані Національним науковим фондом США, детально описали свої висновки в журналі Environmental Science & Technology.

«Електрокоагуляція є багатообіцяючою альтернативою звичайним підходам коагуляції на основі хімічних речовин. За допомогою одноетапного процесу коагуляції та інактивації патогенів, що мінімізує потребу в хімічному виробництві та транспортуванні, електрокоагуляція може зменшити вплив на навколишнє середовище та енергетичні потреби очисних споруд», – сказала Крістіна Пейн, програмний директор Інженерного директорату NSF.

Перед тим, як вода потрапляє в будинок, вона проходить кілька етапів очищення, включаючи коагуляцію, відстоювання, фільтрацію та дезінфекцію. Звичайні методи коагуляції використовують хімічні речовини, щоб викликати злипання частинок і мікробів у неочищеній воді. Їх потім можна видалити, коли вони проявляться у вигляді осаду. Незважаючи на ефективність, дослідники зазначили, що хімічні речовини, які використовуються для коагуляції, є кислотними, що ускладнює їх транспортування до очисних споруд та зберігання.

Замість хімічної коагуляції вчені дослідили, чи ефективний метод коагуляції, який використовує електричний струм, для видалення мікробів з води. Вони використовували сурогат вірусу без оболонки, який називається бактеріофагом MS2. Їх вибір мікробів був мотивований тим, що бактеріофаг MS2 має структурну схожість з багатьма вірусами без оболонки, які можуть зберігатися у воді після лікування та викликати захворювання у людей.

«Те, що ми пропонуємо з електрокоагуляцією, це інтенсифікація процесу, коли коагуляція та дезінфекція поєднуються в один етап перед наступними етапами очищення, щоб забезпечити кращий захист від патогенних мікроорганізмів, що переносяться водою», – кажуть дослідники.

Нагадаємо, що якщо тарифи на послуги з розподілу природного газу зростуть – ДКП «Луцьктепло» буде вимушене проводити корегування тарифів на власні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
16 квітня 2024
12 квітня 2024
07 квітня 2024
06 квітня 2024
04 квітня 2024
28 березня 2024
21 березня 2024
14 березня 2024
13 березня 2024
12 березня 2024