Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 16 листопада

Вівторок, 16 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 16 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за вівторок, 16 листопада.

Про шахрая

У понеділок, 15 листопада, до поліції Володимира-Волинського надійшла заява від співробітниці одного з магазинів міста. Жінка розповіла, що невідомий ошукав їх з колегою на понад дві тисячі гривень. Зловмисник обрав необхідний одяг у крамниці та прийшов розраховуватись на касу, проте повідомив продавчині, що вже оплатив товар іншій працівниці і має віддати лише 50 гривень. Залишивши ці кошти, аферист зник у невідомому напрямку.  

Особу шахрая оперативно встановили співробітники кримінальної поліції спільно зі слідчими. Це 29-річний місцевий мешканець.

Нині вирішується питання про внесення відомостей до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України.

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 16 листопада
Фото ілюстративне

Про підозру

Катерині Алфьоровій досі не оголошували про підозру та не обирали міру запобіжного заходу. Нагадаємо, 3 листопада вона на автомобілі Audi A7 наїхала на 62-річного чоловіка із села Княгининок, який переходив проїжджу частину нерегульованим пішохідним переходом. Від отриманих травм чоловік загинув на місці події.

Станом на 16 листопада у поліції запевняють, що наразі тривають експертизи. Підозру оголосять, якщо після їхнього завершення будуть аргументи для доведення вини водійки. Зокрема, наразі триває експертиза щодо швидкості руху, місця наїзду. Окрім того, мають провести слідчий експеримент.

«Проводимо весь комплекс необхідних заходів в рамках досудового слідства, аби належним чином задокументувати факт скоєння наїзду на людину Д ля цього й очікуємо висновків експертиз», – запевняють у поліції.

Катерина Алфьорова, згідно з наявними у мережі реєстрами, є бенефіціаром фірми «Рентал Хаус», а її батько В’ячеслав Алфьоров є власником декількох бізнесів у Луцьку – готельного, хлібного та будівельного.

Головне у Луцьку: ТОП новин вівторка, 16 листопада

Про порно в школі

У Луцьку у декількох школах під час онлайн-навчання на моніторах учнів з’явилося відео для дорослих. Окрім того, до них онлайн почали долучатися сторонні люди, які лаялися та сміялися. Тож директори шкіл звернулися до кіберполіції. 

Як розповів директор луцької школи Андрій Киця, порнографічне відео з’явилося одразу на кількох уроках у 5-х класів. Після цього він одразу звернувся до кіберполіції та до департаменту освіти.

У департаменті освіти підтвердили, що відео для дорослих з'явилося одночасно в різних школах. Програмісти пояснюють: є декілька версій, як таке могло статися.

«Один варіант – якесь шпигунське програмне забезпечення, тобто троян, який міг злити цю інформацію до Мережі, або це зроблено користувачем, який спеціально роздав ці акаунти», – пояснює програміст Андрій Божко.

Поки у кіберполіції розслідують, хто і навіщо проникнув до шкільних платформ, батьки хвилюються. Адже більшість працює, тож діти на уроках займаються самостійно. А гарантій, що замість математики знову не з'являться порнографічні картинки, ніхто не дає. 

Про хліб на смітнику

Під Луцьком, неподалік села Борохів, на смітник викинули гору зіпсованого хліба.

Про це на своїй сторінці у фейсбук написав лучанин Андрій Величко. 

«Добрий день, шановна громадо. Хочу показати вам, які ми сьогодні голодні. Бачите, як гарно Луцьк споживає хліб? Це такі голодні? Це грошей у державі немає?» – обурюється автор допису.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів