Поділитись:

Замість уроків – порно: у Луцьку школярам під час онлайн-навчання показували відео для дорослих (відео)

Вівторок, 16 листопада 2021, 08:51

У Луцьку у декількох школах під час онлайн-навчання на моніторах учнів з’явилося відео для дорослих. Окрім того, до них онлайн почали долучатися сторонні люди, які лаялися та сміялися. Тож директори шкіл звернулися до кіберполіції. 

Про те, як таке відео потрапило на шкільні платформи, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Як розповів директор луцької школи Андрій Киця, порнографічне відео з’явилося одразу на кількох уроках у 5-х класів. Після цього він одразу звернувся до кіберполіції та до департаменту освіти.

У департаменті освіти підтвердили, що відео для дорослих з'явилося одночасно в різних школах. Невідомі на зустріч приєднувалися під ніками школярів.

Програмісти пояснюють: є декілька версій, як таке могло статися.

«Один варіант – якесь шпигунське програмне забезпечення, тобто троян, який міг злити цю інформацію до Мережі, або це зроблено користувачем, який спеціально роздав ці аккаунти», – пояснює програміст Андрій Божко.

Поки у кіберполіції розслідують, хто і навіщо проникнув до шкільних платформ, батьки хвилюються. Адже більшість працює, тож діти на уроках займаються самостійно. А гарантій, що замість математики знову не з'являться порнографічні картинки, ніхто не дає. 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів