Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 листопада

Понеділок, 15 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за понеділок, 15 листопада.

Про смертельну ДТП

У неділю,14 листопада, на проспекті Василя Мойсея у Луцьку, біля спорткомплексу Sport Life, легковик Mazda збив на тротуарі Олега Ведмеденка – єпископа Волинського і Галицького Української апостольської православної церкви. Від отриманих травм 60-річний чоловік помер у лікарні, хоч лікарі й боролися за його життя до останнього.

За кермом «мазди» перебував 23-річний лучанин. Водій пройшов освідування у медзакладі  щодо керування транспортним засобом в стані сп’яніння. Результат – 1,21 проміле, що у шість разів перевищує максимальну припустиму норму. Його затримали.

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 листопада

Як з'ясувалося, винуватець смертельної ДТП був раніше засуджений на три роки обмеження волі за напад на муніципалів у 2020 році. Сьогодні йому повідомили про підозру у вчиненні злочину – порушення ПДР, що спричинило смерть потерпілого (ч. 3 ст. 286-1 КК України). Прокурори наполягатимуть на обранні йому запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Похорон єпископа Олега Ведмеденка відбудеться завтра, у вівторок, 16 листопада, о 14:00.

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 листопада

Про транспортний скандал

Луцька міська рада вирішила навести лад із приміськими перевізниками, адже Волинська облдержадміністрація допустила на маршрути перевізників, автобуси яких не відповідають екологічним стандартам. Окрім того, на цих маршрутах продовжують проводити розрахунки готівкою. Більшість з цих маршрутів пролягає вулицями обласного центру, що створює дисбаланс міської транспортної системи. 

Сьогодні депутати  під час позачергової сесії Луцької міської ради скерували звернення до голови Волинської обласної державної адміністрації Юрія Погуляйка з проханням організувати рух приміських автобусів вулицями Луцька.

Це вже не перше аналогічне звернення Луцькради. Після попереднього звернення у Волинській ОДА відбулася робоча нарада, в ході якої напрацювали шляхи розв'язання відповідної проблеми. Однак подальші рішення облдержадміністрації пішли в розріз із попередньо досягнутими домовленостями. 

«Це третє й останнє звернення. Більше ми звертатися не будемо... Якщо не буде адекватної реакції на наші звернення, ми будемо звертатися до суду», – зазначив, зокрема, міський голова Луцька Ігор Поліщук.

Головне у Луцьку: ТОП новин понеділка, 15 листопада

Інші цікаві та важливі новини:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів