Поділитись:

Вчені створили механічну кисть для переміщення предметів

Неділя, 14 листопада 2021, 01:26
Вчені створили механічну кисть для переміщення предметів

Людська майстерність до керування об’єктами, сортування, перебирання, використання інструментів є буденною справою. Однак, це завдання для робототехніки залишається «каменем спотикання» через певні труднощі.

Про це пише сайт волинських новин Конкурент, посилаючись на Technology Org.

Нещодавня стаття на сайті arXiv.org запропонувала систему переміщення предметів за допомогою механічної кисті з рухомими пальцями. Вона дозволяє здійснювати кругові рухи згори донизу, та може використовуватись на зовнішніх поверхнях. Крім того, ця система може переміщувати об’єкти нестандартних форм на довільні відстані. 

Щоб досягнути цього, система використовує безмодельне укріплення з 3 ключовими компонентами, які включають кінематичні, динамічні, енергетичні та інші критерії процесу маніпулювання. Науковці надають докази того, що ця стратегія може бути застосована у недалекому майбутньому.

«Управління предметами було непростим завданням у сфері робототехніки через високий розмах маніпуляцій та часту зміну положення механізму. Ми представляємо спрощену безмодельну конструкцію, яка має змогу керувати предметами у різних напрямках. Переміщення понад 2000 об’єктів різних геометричних форм демонструє надможливості механізму. Аналіз досліджень ілюструє високу продуктивність роботи з новими об’єктами. Ми запевняємо вас, що використання цих технологій у реальному світі є доцільним, адже дозволяє легко досліджувати світ»

Нагадаємо, вчені з Квінследського університету (Австралія) розробили спеціальну устілку для взуття, яка може допомогти людям з пошкодженням нервів підтримувати рівновагу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів