Поділитись:

Допоможуть підтримувати рівновагу: вчені розробили розумні устілки з вібрацією (відео)

Четвер, 11 листопада 2021, 02:00
Допоможуть підтримувати рівновагу: вчені розробили розумні устілки з вібрацією (відео)

Вчені з Квінследського університету (Австралія)  розробили спеціальну устілку для взуття, яка може допомогти людям з пошкодженням нервів підтримувати рівновагу.

Про це пише ІА «Конкурент», посилаючись на Technology Org.

Кожна шоста людина страждає від певної втрати чутливості стопи, що може бути викликано певними хронічними захворюваннями або простою травмою. 

Повідомляється, що 65% людей з ураженням нервів у стопах падають щороку. Ці падіння можуть бути досить небезпечними залежно від обставин. Крім цього, людям, котрі мають проблеми з стопами, важко швидко ходити. Також, вони не відчувають впевненості при ходьбі по слизьких поверхнях, підйомі по сходах або виконанні фізичних вправ. Ось чому технологія Augmented Vibrotexture, розроблена в Австралії, така чудова.

Біологічна технологія Augmented Vibrotexture – гібридна конструкція, що поєднує в собі вібрацію і геометричну текстуру, для забезпечення сенсорної стимуляції стопи ніг. Вона забезпечує зворотний зв'язок з основними сенсорними нервами від стоп до мозку, що допомагає підтримувати рівновагу.

Управління устілками здійснюється через мобільний додаток, який відстежує стан здоров’я користувача та дозволяє лікарям контролювати його стан на відстані.

Творців технології устілок Augmented Vibrotexture нещодавно нагородили премією основної категорії Bionics Challenge, вони отримали 50 000 доларів США (австралійських доларів), які будуть використані для розробки технічних особливостей дизайну устілок. Сподіваємося, що останній прототип буде реалізовано якнайшвидше, і ми побачимо комерційну модель вже незабаром.

Доктор Анна Хаттон, одна із творців технології Augmented Vibrotexture, детально розповіла про плани на майбутнє:

«Кошти будуть використані для розробки технічних особливостей дизайну устілок, мобільного додатка та тестування остаточного прототипу. Протягом наступних 12-18 місяців ми будемо проводити консультації з пацієнтами та  зацікавленими сторонами в процесі проектування та використовуватимемо штучний інтелект для вимірювання активності мозку на сенсорну реакцію стопи».

Втрата здатності відчувати власне тіло може призвести до серйозних травм. Проста устілка може значно знизити ризик падінь для мільйонів людей, які страждають від чутливості стопи. Це гідна ідея для реалізації, навіть якщо потрібні роки, щоб це стало комерційним продуктом.

Нагадаємо, японська компанія Mazda наступного року планує розпочати продаж автомобілів, що здатні визначати, коли водій раптово засинає або йому стає зле за кермом, і автоматично припинити рух.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів