Поділитись:

Microsoft слідом за Facebook створює власний «метавсесвіт»

Середа, 03 листопада 2021, 22:20

Компанія Microsoft вирішила об'єднати власні програмні продукти у єдиний метавсесвіт – онлайн-світ, де за допомогою засобів доповненої та віртуальної реальності люди взаємодіятимуть між собою.

Про це пише hromadske посилаючись на Bloomberg.

Перший прототип метавсесвіту компанія вже послала тестувати. До нього увійшли Microsoft Teams та онлайн-чат. Крім цього, до програми мають приєднати ще низку продуктів Microsoft, зокрема PowerPoint та Excel.

Компанія також презентувала нові функції Microsoft Teams, які допомагатимуть співробітникам створювати віртуальний простір для зустрічей.

У цій технології застосовуватимуть програмне забезпечення Microsoft під назвою Mesh, яке дозволяє використовувати доповнену та віртуальну реальність за допомогою окулярів.

Виконавчий директор Microsoft Сатя Наделла каже, що суспільство ще нескоро повноцінно сприйматиме метавсесвіт як невід'ємну частину свого життя. Але він вважає, що сучасні технології дозволяють зробити онлайн-світ доступним уже зараз.

Очікується, що перша версія метавсесвіту Microsoft стане доступною для широкого використання вже у першій половині 2022 року.

Зауважимо, що очільник Facebook Марк Цукерберґ, ще в липні, заявив про плани перетворити свою соцмережу на метаверс-компанію. За задумом, вона перетвориться на онлайн-світ, де за допомогою засобів доповненої та віртуальної реальності люди між собою взаємодіятимуть на відстані з ефектом максимальної присутності.

«У майбутньому ми не будемо просто зідзвонюватися  ваша голограма, приміром, зможе сісти на мій диван, або ж я як голограма сяду на ваш. І буде таке враження, наче ми в одному місці  хоча ми й будемо в різних штатах чи на відстані сотень, тисяч миль», – розповів Цукерберг.

Додамо, соцмережа в останні роки активно вкладається в технології доповненої та віртуальної реальності. У 2019 році вона придбала розробника VR-окулярів Oculus за два мільярди доларів. У вересні того ж року Facebook оголосила про наміри створити нову платформу Horizon – це віртуальний світ, де можна стати 3D-аватаром.

Через це Facebook наприкінці жовтня навіть оголосив про зміну своєї назви на Meta. За словами Цекерберга, назва Facebook не відбиває всього, чим займається компанія, і асоціюється лише з соцмережею.

Перейменування стосується лише назви компанії; однойменна соцмережа Facebook та решта продуктів збережуть свої назви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів
19 березня 2024
10 березня 2024
05 березня 2024
03 березня 2024
11 лютого 2024
08 лютого 2024
29 січня 2024
21 січня 2024
13 січня 2024
11 січня 2024