Поділитись:

Ефективніше виробництво вакцини проти Covid-19 у майбутньому (фото)

Субота, 13 листопада 2021, 01:30
Ефективніше виробництво вакцини проти Covid-19 у майбутньому (фото)

Захворювання Covid-19 викликає вірус SARS-CoV-2, який зараз ретельно досліджують вчені зі всього світу. Вчені з UCL кажуть, що наступне створення вакцини проти Covid-19 має бути спрямоване на «відтворення білків», які є ранніми стадіями вірусного циклу. Це може знищити вірус до того, як він почне розмножуватися, забезпечуючи кращий захист від найважчих форм захворювання.

Про це пише  сайт волинських новин Конкурент з посиланням на Technology.org.

Ефективніше виробництво вакцини проти Covid-19 у майбутньому (фото) 

Звісно, що розробка вакцини проти Covid-19 вже деякий час була в центрі уваги, і ви чули про вчених, які намагаються націлитись на білки-шипи, розташовані на поверхні вірусу SARS-CoV-2. Сучасні вакцини спрямовані на ці білки є досить ефективними для запобігання найважчих наслідків інфекцій. Проте вчені вважають, що наступне виробництво вакцини проти Covid-19 може мати широкі способи атаки – антитіла можуть бути спрямовані на білки-шипи, а Т-клітини пам’яті можуть почати атаку проти білків реплікацій.

Відтворені білки є необхідні на ранній стадії життєвого циклу вірусу. Як тільки вірус SARS-CoV-2 проникає в клітину, він повинен почати реплікацію для поширення інфекції. Відтворений білок подбає про це. А білки-шипи з’являться трохи пізніше, в процесі розвитку вірусу. Важливо, що білки реплікації не дуже змінюються під час мутацій. Вчені описують їх як «високо збережені». Крім того, ці білки не є унікальними для вірусу SARS-CoV-2, а це означає, що нове виробництво вакцини в майбутньому забезпечить захист не тільки від SARS-CoV-2 та його походжень, але й від коронавірусів, які викликають звичайні застуди та інші віруси.

Вчені розпочали пошуки реплікацій білка SARS-CoV-2, взявши на дослідження медичних працівників. В результаті, у них не виявили жодних ознак зараження SARS-CoV-2 навіть на початку першої хвилі пандемії у Великобританії. Вчені виявили, що медичні працівники, схоже, зазнали транзиторної інфекції низького рівня, яка була настільки легкою, що її неможливо було виявити за допомогою ПЛР тестів на антитіла. Однак цієї інфекції, як показало дослідження, було достатньо для розвитку специфічних Т-клітин, спрямованих на реплікаційні білки.

«Шляхом інтенсивного моніторингу медичних працівників щодо ознак інфекцій та імунних реакцій ми виявили меншу реакцію Т-клітин SARS-CoV-2. Насправді інформативним є те, що Т-клітини, виявлені у цих людей, де вірус не зміг занести інфекцію, переважно є націлені на різні регіони вірусу, ніж ті, які спостерігаються після зараження», – прокоментував провідний автор дослідження доктор Лео Сводлінг.

Вакцинація, мабуть, єдиний спосіб вийти з пандемії Covid-19. Сучасні вакцини є досить ефективні, але в майбутньому вони можуть бути кращими, зупиняючи інфекцію ще раніше і ще ефективніше, запобігаючи трагічних наслідків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів