Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 листопада

Середа, 10 листопада 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 листопада

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за середу, 10 листопада.

Про зміни у схемах руху

У Луцьку відбулося чергове засідання робочої групи з організації дорожнього руху: розглянули декілька важливих питань. Про це повідомив депутат Луцької міської ради, член фракції «Громадянський рух «Свідомі» Михайло Наход.

Під час засідання обговорили три питання, які стосуються змін у руху транспорту в Луцьку:

Кривий Вал

Обговорили, чи варто відкривати односторонній рух транспорту на вулиці Кривий Вал на відрізку від Богдана Хмельницького до Набережної.  Зараз виїзд на Набережну перекритий шлагбаумом.

Проспект Соборності

Обговорили облаштування відокремлених смуг для руху громадського транспорту на проспекті Соборності. На всій протяжності руху проспектом в обох напрямках буде щонайменше по три смуги, при цьому крайня права буде для громадського транспорту.

Проспект Василя Мойсея

Обговорили цікавий варіант зміни організації руху транспорту та пішоходів на кільці біля історичного факультету ВНУ, який розробляють представники громадської організації «Просторовий рух». Але це поки – проєкт на майбутнє, який ще буде детальніше обговорюватися пізніше.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 листопада

Про євроремонт дороги

На Волині відновили ділянку національного автошляху Устилуг – Луцьк – Рівне, що пролягає від міжнародного контрольно-пропускного пункту «Устилуг – Зосін» до Володимира-Волинського.

Ремонтні роботи стартували восени минулого року. На сьогодні на цьому автошляху вже є 13 кілометрів дороги європейської якості.

Ремонтні роботи провело підрядне підприємство – DROG-BUD Sp. z o.o. (Республіка Польща).

Про загадковий білий пил

Жителі мікрорайонів Вересневого та ЛПЗ у Луцьку скаржаться на білий пил невідомого походження. За їхніми словами, осад, який у результаті залишається на поверхні автомобілів, неможливо ні вивести власноруч, ні відмити на автомийках.

Як розповів директор департаменту економічної політики Борис Смаль, який проживає на Вересневому, він особисто стикнувся з цією проблемою – учора, 9 листопада, часточки білого масляного пилу невідомого походження осіли на його автомобіль; позбутися розводів не вдалося навіть на автомийці.

«На мийці я був не першим, мені відразу сказали: «Можеш навіть не ставати в чергу, це не відмивається». Питання: хто це робить, як відмити і за чиї кошти? – поскаржився він. – Учора сусіди навіть написали заяву до поліції».

Керівниця відділу екології Оксана Лисак розказала, що працівники відділу моніторять повідомлення користувачів у соціальних мережах і показники системи Eco-City про стан забруднення, який фіксується на станціях громадського моніторингу.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 10 листопада

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів