Поділитись:

Волиняни, щоб потрапити до вузькопрофільних лікарів, займають чергу з ночі

Середа, 10 листопада 2021, 08:56
Волиняни, щоб потрапити до вузькопрофільних лікарів, займають чергу з ночі

фото ілюстративне

У Володимир-Волинській територіальній громаді – величезні черги в лікарнях. Зі слів місцевих, пацієнти, які потребують допомоги вузькопрофільних медиків змушені займати чергу вночі.

Про це повідомляють Волинські новини, посилаючись на брифінг голови Володимир-Волинської тергромади Ігоря Пальонки.

Зокрема, зі слів присутньої на заході журналістки, до представників ЗМІ неодноразово звертались сільські жителі зі скаргами, що аби потрапити на прийом до вузькопрофільного лікаря, чергу потрібно займати ще з вечора.

«Сімейний лікар дає направлення, але люди не встигають потрапити на прийом у той же день, і на наступний знову змушені займати чергу», – пояснила проблему жінка.

Натомість Ігор Пальонка відповів, що йому відомо, що великі черги у лікувальних закладах громади зумовлені очікуванням мешканців на COVID-сертифікати. Але нині до роботи залучили додаткових спеціалістів, тому, зі слів очільника громади, з часом проблему, ймовірно, вирішать.

«Щодо записів до лікаря, то все здійснюється у телефонному режимі. Якщо у пацієнта підвищена температура тіла 37,7 та вище, у поліклініці його зобов’язані прийняти без черги. Але ситуація не проста, бо всі масово пішли по сертифікати у зв’язку із переходом Волині до червоної зони. Не спадає і рівень захворюваності серед населення. Дякувати Богу, лікарі ще тримаються, бо важка ситуація й у ковідному відділенні, і на приймальному», – наголосив посадовець.

Нагадаємо, що на території Волині, починаючи з 8 листопада, впроваджена «червона» зона карантинних обмежень.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів