Поділитись:

Текст законопроєкту про скасування книги доходів для ФОП підроблений

Субота, 06 листопада 2021, 14:28
Текст законопроєкту про скасування книги доходів для ФОП підроблений

Текст законопроєкту №2524 про внесення змін до Податкового кодексу – підроблений. Йдеться про поправку, яка скасовує книги доходів для фізосіб-підприємців та переводить ФОП на помісячну звітність через реєстратори розрахункових операцій.

Про це заявляє Інформаційне агентство «РБК-Україна».

«РБК-Україна» стверджує, що в розпорядженні редакції є результати експертизи Київського науково-дослідного інституту судових експертиз (КНДІСЕ), які підтвердили, що керівництво податкового комітету Верховної Ради навмисне підробило текст законопроєкту №2524 про внесення змін до Податкового кодексу. Ідеться, зокрема, про поправку, яка скасовує книги доходів для фізосіб-підприємців та переводить ФОП на помісячну звітність через реєстратори розрахункових операцій.

Проведення експертизи ініціювали члени цього комітету – народні депутати від «Європейської солідарності» Ніна Южаніна, від «Батьківщини» – Антон Яценко та від «Слуги народу» – Олександр Качура.

«Зокрема, вони стверджують, що голова комітету з питань фінансів, податкової та митної політики, нардеп від «Слуги народу», Данило Гетманцев, його перший заступник, голова фракції «Голос», Ярослав Железняк, а також на той час голова Верховної ради Дмитро Разумков в остаточний текст законопроєкту, який ухвалили в цілому й передали на підпис президента (закон 786-IX від 14 липня 2020 року), додали норми, викладені в поправці 85 Гетманцева – повне скасування книги доходів і видатків та перехід на облік доходів ФОП у паперовому або електронному вигляді в помісячному розрізі. У сесійній залі Ради цієї поправки не підтримали», – ідеться в публікації.

Автори звернення заявили, що ці норми руйнують спрощену систему оподаткування.

«Це означає, що податкові органи повністю втрачають контроль за доходами підприємців, а єдиним способом контролю стане тотальне встановлення реєстраторів розрахункових операцій (РРО) незалежно від виду діяльності. Прихильниками такої руйнівної політики є зацікавлені в постачанні касових апаратів представники великих імпортерів-виробників, які публічно підтримували дії голови комітету», – ідеться в пояснювальних матеріалах.

За фактом підроблення тексту законопроєкту Державне бюро розслідувань відкрило кримінальне провадження №4202000000001990, пише агентство.

«Крім того, автори записки додають, що раніше на той момент спікер Разумков [ініціював] розслідування цієї ситуації, однак залучав до нього свідомо зацікавлених представників податкового комітету. Саме тому нардепи Южаніна, Яценко й Качура самостійно звернулися в КНДІСЕ, де експерти фактично підтвердили службове підроблення», – стверджує «РБК-Україна».

Нагадаємо, у Луцьку, 4 листопада, під стінами Волинської обласної державної адміністрації відбувся мітинг підприємців. Декілька десятків мітингарів вимагали, аби у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо удосконалення порядку ведення обліку і застосування реєстраторів розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
25 березня 2024
06 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
01 лютого 2024
30 січня 2024
05 січня 2024
04 січня 2024
08 листопада 2023
22 жовтня 2023