Поділитись:

Під стінами Волинської ОДА мітингували підприємці: що вимагали (відео)

Четвер, 04 листопада 2021, 11:21
Під стінами Волинської ОДА мітингували підприємці: що вимагали (відео)

У Луцьку, 4 листопада, під стінами Волинської обласної державної адміністрації відбувся мітинг підприємців. Декілька десятків мітингарів вимагали, аби у Верховній Раді зареєстрували законопроєкт щодо удосконалення порядку ведення обліку і застосування реєстраторів розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків.

Голова Волинської обласної організації приватних роботодавців торгівлі і комерційної сфери Тетяна Іовенко зазначила, що за час своєї діяльності Рада при Президентові України напрацювала законопроєкти, спрямовані на вирішення більшості проблемних питань, які перешкоджають розвитку малого та середнього бізнесу.

В першу чергу йдеться про застосування РРО/ПРРО фізичними особами-підприємцями, які працюють з використанням спрощеної системи оподаткування. Ці законопроєкти напрацювали за участі представників робочих груп при ОДА.

На останньому засіданні Ради 21 вересня прийняли рішення про реєстрацію напрацьованого робочою групою законопроєкту «Про внесення змін до Податкового Кодексу України щодо удосконалення порядку ведення обліку і застосування реєстраторів розрахункових операцій та зниження фіскального тиску на платників податків».

Проєкт мали зареєструвати ще 5 жовтня, але цього не сталося до цього часу. Окрім того, досі не зареєстрували жодної із законодавчих ініціатив, напрацьованих Радою.

Тож підприємці зібралися на мітинг під стінами Волинської ОДА, аби закликати президента України Володимира Зеленського підтримати та зареєструвати напрацьований законопроєкт.

«Нам не звикати стояти по Майданах. Ми можемо стояти тут, а можемо і в Києві. І будемо стояти доти, допоки нас не почують», – зазначила Тетяна Іовенко.

Під текстом звернення підписалися всі присутні підприємці. До мітингувальників вийшов заступник голови Волинської обласної державної адміністрації Ігор Чуліпа. Посадовець зазначив, що між Волинською обласною державною адміністрацією та підприємцями налагоджений конструктивний діалог. Разом з тим, Ігор Чуліпа зазначив, що розв'язання питання, з яким прийшли підприємці, не належить до компетенції Волинської ОДА.

«Державна адміністрація не є суб’єктом законодавчої ініціативи. Внесеннями змін до законодавства має займатися або Кабінет міністрів або депутати Верховної Ради. І ми з депутатами про ці питання говорили неодноразово. Але наша Верховна Рада вважає, що є питання більш важливі»,  – прокоментував Ігор Чуліпа.

Разом з тим посадовець додав, що у Волинській ОДА цілком підтримують підприємців. Мітинг завершився після того, як текст звернення передали заступнику голови Волинської облдержадміністрації Ігорю Чуліпі.

Під стінами Волинської ОДА мітингували підприємці: що вимагали (відео)Під стінами Волинської ОДА мітингували підприємці: що вимагали (відео)Під стінами Волинської ОДА мітингували підприємці: що вимагали (відео)Під стінами Волинської ОДА мітингували підприємці: що вимагали (відео)Під стінами Волинської ОДА мітингували підприємці: що вимагали (відео)Під стінами Волинської ОДА мітингували підприємці: що вимагали (відео) 

Нагадаємо, в Україні вже третій місяць триває одноразове добровільне декларування громадян. Процес декларування розпочався 1 вересня 2021 року та триватиме до 1 вересня 2022 року.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
25 березня 2024
21 березня 2024
09 березня 2024
07 березня 2024
06 березня 2024
21 лютого 2024
13 лютого 2024
07 лютого 2024