Поділитись:

Реєстрація фермерів: потрібна чи ні (відео)

Вівторок, 05 жовтня 2021, 19:50
Реєстрація фермерів: потрібна чи ні (відео)

Чи необхідна реєстрація виробників сільськогосподарської продукції в Україні?

Про це у вечірньому Прайм-таймі розповів заступник директора Асоціації фермерів та приватних землевласників Волині Олег Галасун.

Більшість дрібних сільгоспвиробників в Україні є не зареєстрованими. Але нині саме такий виробник дає найбільше сільськогосподарської продукції.

Олег зазначає, що наявність реєстрації є насамперед поганим фактором, адже ніхто точно не знає інформацію про самого виробника та не може бути впевнений у якості його продукції. Це відбувається тому, що люди, які колись займались сільськогосподарською продукцією, зараз просто можуть здавати ці землі в оренду і, якщо там нині не вирощують нічого, то статистика урожаїв дає хибні результати.

Також він уточнив, що всі, хто є зареєстрованим, повинні платити фіксований сільськогосподарський податок, якщо вони мають до 20 гектарів. Тому, на його думку, першим фактором відмови від реєстрації є те, що люди не розуміють навіщо воно їм потрібно.

«Насамперед реєстрація потрібна, щоб легально продавати свою продукцію та легалізувати свої доходи», – каже Олег Галасун.

Детальніше – у відео.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів