Чому волинські фермери відмовились від вирощування перців
Через те, що два останні сезони виявилися прохолоднішими, ніж зазвичай, перці в фермерів Андрія та Сергія Павлюків із міста Рожище не вродили, хоча перед тим дозрівали. Тож сільгоспвиробники вирішили більше не ризикувати.
Про це повідомляє журнал «Плантатор».
«Якщо чесно, то з перцем ми мучимось... Садимо його останній рік», – зізналися фермери.
Зазначається, що чоловіки почали займатися культурою задля експерименту: побачили, що на ринку торгують перцем закарпатські фермери.
«Перцю на Волині надто холодно у відкритому ґрунті. От у закритому – інша справа. Висіваємо насіння в теплиці. Розсаду пересаджуємо у відкритий ґрунт через 60 днів. Першого року, до слова, у нас був хороший урожай», – кажуть чоловіки.
Тоді вродили перці всіх кольорів: і червоного, і жовтого, і бурого, м’ясисті, з товстими стінками. Якраз було спекотне літо. Потім два сезони були прохолодними, тож нічого толком не вродило.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:
Луцький виш перевіряли через аномальну кількість студентів-призовників
Життя після «МастерШефа»: чим зараз займається волинський кухар Віталій Наливайко та чи знайшов дівчину
Підвищення зарплат педагогам неможливе, – головний освітянин Луцька
У Луцьку хотіли вирощувати банани, але депутати – проти
Нововолинський ремонтно-механічний завод продали: хто новий власник?