Поділитись:

«Тиск на бізнес», – птахофабрика у Володимирі про обшуки і вилучення 16 мільйонів гривень (відео)

Неділя, 26 вересня 2021, 11:07
«Тиск на бізнес», – птахофабрика у Володимирі про обшуки і вилучення 16 мільйонів гривень (відео)

фото ілюстративне

Володимир-Волинська птахофабрика вважає протиправними дії правоохоронних органів, які під час обшуків вилучили 16 млн грн готівки, і вимагатиме їх припинення.

Про це йдеться в коментарі пресслужби Володимир-Волинської птахофабрики щодо обшуків, проведених на підприємстві.

20 вересня 2021 року на підставі ухвали Подільського районного суду на Володимир-Волинській птахофабриці правоохоронці провели 10 обшуків. Правоохоронці підозрюють, що посадові особи фабрики користувалися недостовірними документами для отримання дотації з держбюджету на розвиток тваринництва.

Натомість пресслужба Володимир-Волинської птахофабрики заявляє, що всі дії правоохоронців є «спробою тиску на бізнес та незаконним вилученням коштів із каси підприємства, з метою перешкоджанню господарській діяльності та позбавлення підприємства оборотних коштів».

«Щодо розвитку тваринництва, то фабрика здійснює і буде продовжувати здійснювати інвестиційну діяльність стосовно будівництва нових потужностей із залученням новітніх технологій та впровадження інноваційних рішень у вирощуванні та виробництві, – зазначають на підприємстві. – У 2020 році в повній відповідності до чинного законодавства птахофабрика інвестувала понад 120 млн гривень: збудувала нові виробничі потужності, здала їх в експлуатацію та отримала грошову компенсацію в розмірі 34 млн грн, яку ж відразу реінвестувала у 2021 році в нове будівництво. У 2021 році інвестиції в будівництво склали понад 150 млн грн та були створені нові робочі місця, попри карантинні обмеження».

На підприємстві заявляють: Володимир-Волинська птахофабрика є основним роботодавцем в місті, надає робочі місця для понад 1500 працівників та забезпечує соціальну стабільність у Волинській області.

Окрім того, вона є великим платником податків (з початку 2021 року, станом на 23 вересня, підприємством було сплачено понад 169,3 мільйона гривень податків до бюджетів різного рівня). Відповідно, підприємство є не лише одним з великих платників податків в державі, а й основним платником податків для місцевих бюджетів на Волині, коштом яких функціонують ОТГ (лікарні, школи, садки та ін.).

«Володимир-Волинська птахофабрика не залишить поза увагою незаконні дії правоохоронних органів та у встановленому законом порядку буде вимагати їх припинення. Закликаємо не вплутувати підприємство в брудні політичні маніпуляції. Це недоречно, адже ми займаємося лише виробничою діяльністю, випускаємо курятину і забезпечуємо населення України якісним продуктом», – зазначили на птахофабриці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів