Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 31 жовтня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про біотуалет

Біля Луцького драмтеатру хулігани познущались з біотуалетів: вони перевернули одну з кабінок. На відео видно, як група невідомих хлопців перекидає кабінку вуличного туалету. На іншому відео стає зрозуміло, що всередині біотуалету перебувала людина.

На ранок кабінка перевернутої вбиральні стояла у звичному положенні, хоч і помітно зміщеною вперед. Чи будуть спритників притягувати до відповідальності – невідомо.

Про «Луцьку» область

На телеканалі «1+1» у щоденній програмі новин ТСН була висвітлена карта України, де Волинську область написали як «Луцьку».

Це сталось в ефірі новин о 19:30. На карті усі області були написані правильно, лише Волинську автори карти сприйняли за вигадану «Луцьку область».

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про муніципалів

27 жовтня, старший інспектор відділу протидії стихійній торгівлі у дворі будинку № 41А на проспекті Відродження у Луцьку виявив проведення земляних робіт без оформлення відповідних дозвільних документів.,

На місці події мунвартівець склав протокол про адмінпорушення відповідно до статті 152 КУпАП. Документ передали на розгляд адмінкомісії за місцем проживання правопорушника.

Стаття передбачає покарання у вигляді штрафу в розмірі від 340 до 1 360 гривень для громадян та у розмірі від 850 до 1 700 гривень для посадових осіб і суб’єктів підприємницької діяльності.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про канікули

Школи Луцької міської територіальної громади не продовжуватимуть канікули ще на тиждень.

Про це у коментарі телеканалу Конкурент TV повідомив начальник департаменту освіти Луцької міської ради Віталій Бондар.

Зі слів посадовця, наразі у міських школах освітяни вакциновані на понад 85 %. А кількість класів, які пішли на самоізоляцію, зменшується. Тому уже з 1 листопада учні повернуться до навчальних закладів.

Про об'їзну

Розвантажити Луцьк транспортом можна завдяки будівництву кільцевої об’їзної дороги навколо обласного центру.

Проте це – дуже вартісний проєкт. Складнощів додає й те, що навколо міста уже надто щільна житлова забудова, а чимало земель перебуває у приватній власності.

Щоб зробити повноцінну кільцеву дорогу, пропонується закільцювати ковельський напрямок з володимир-волинським, володимир-волинський з львівським, львівський з дубнівським і дубнівський з рівненським.

Як зазначив заступник голови Луцької райради Сергій Сівак, це питання вже обговорювали разом із фахівцями облавтодору й проаналізували ймовірні ескізні варіанти проєкту. Попередня вартість, зауважив він, близько двох мільярдів гривень, адже, крім доріг, треба звести ще чотири мости.

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів