Програму забезпечення житлом атовців хочуть "завалити", – Юрій Дмитрук

Вівторок, 11 жовтня 2016, 12:51

Керівник Центру допомоги учасникам АТО Юрій Дмитрук відповів на критику Програми забезпечення житлом головою Луцької міської організації Спілки воїнів АТО Волині Олегом Кобилинським.

Про це він написав на своїй сторінці у Facebook.

Нагадаємо, що днями Кобилинський повідомив, що під час обговорення програми не всі атовці зрозуміли, які мають права та квадратні метри та земельні ділянки.

"Олег Кобилинський лукавить. По-перше, ніхто не примушує відмовлятися від трикімнатних квартир, бійців, яким вони можуть бути надані згідно закону. По-друге, однокімнатуну квартиру на первинному ринку можна продати і купити на вторинному двокімнатну. По-третє, прочитайте уважніше, ніхто не буде примушувати відмовлятися від земельних ділянок. Це правило діє лише в межах Луцька, але ми й так знаємо, що вільних ділянок практично не залишилось. Атошник спокійно може отримати земельну ділянку в прилеглих до міста селищних радах", – написав Дмитрук.

Юрій Дмитрук наголосив, що проект висвітлюють однобоко та упереджено.

"Сім'ї, які втратили на війні своїх рідних – поза цим проектом і отримають все безкоштовно. І саме основне: цей проект не заміняє законодавство і не обмежує права учасників бойових дій в пільговому отриманні квартир. Програмою можна скористатись, або чекати на безкоштовне житло, як передбачено законом. За рахунок цього проекту можна розвантажити чергу пільговиків!!!" – підкреслив він.

"Олег Кобилинський, "заваливши" цей проект, який не є зобов'язальним, а дає можливість отримати квартири УБД, які мають можливість не чекати роками фінансування на безкоштовне отримання квартир, ви отримаєте від цього задоволення і будете спокійно спати??? Адже об'єктивно, ви критикуєте цей проект лише через те, що він поданий представниками не вашої спілки", ‒ зауважив він.

Також Дмитрук додав, що Кобилинський критикує проект лише через те, що він поданий представниками не його спілки.