Поділитись:

«Перше поняття про НАТО з’явилося у Луцьку», – владика Михаїл

Середа, 06 жовтня 2021, 19:00
«Перше поняття про НАТО з’явилося у Луцьку»,  – владика Михаїл

Владика Михаїл порівняв з'їзд монархів у древньому Лучеську із НАТО. Митрополит зазначив, що в той час лідери Європи у Луцьку вирішували питання безпеки, за що сьогодні відповідає Північноатлантичний Альянс.

Про це владика Михаїл розповів у коментарі для «Конкурент ТВ»  під час першого засідання оргкомітету з організації відзначення 600-річчя З'їзду європейських монархів у Луцьку 6 жовтня.  

«У Луцьк приїдуть всі. Я впевнений у тому, адже Луцьк політично, економічно і географічно знаходиться в центрі Європи. Ми маємо спільні інтереси – це європейська безпека та європейська економіка, які взаємопов’язані. Не тільки через газопотік. Багато питань вирішується через Україну, її оминути неможливо, і нам потрібно цим скористатися», - зазначив владика Михаїл.

Він нагадав, що основною ідеєю з’їзду монархів 600 років тому була безпека і економіка, та зазначив, що «перші євростандарти і перше «НАТО» з’явилося саме тут».

«Перше поняття про НАТО тут з’явилося. Зараз це звучить як НАТО, а тоді – це було блоком питань про безпеку. Адже князівства збирали спільне військо для того, щоб захиститися. А для цього потрібно, щоб умовно, у воза нашого і угорського були колеса однакові і вісь однакова, щоб можна було помінятися. Ось вам і євростандарти»,  зазначив Михаїл.

Нагадаємо, 6 жовтня у Луцькому замку відбулося перше засідання організаційного комітету, який займається підготовкою святкування 600-річчя з'їзду європейських монархів у Луцьку. Планується, що у 2029 році захід пройде на найвищому рівні, до Луцька мають намір запросити лідерів держав, які 600 років тому брали участь у з'їзді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

 

Надрукувати
мітки:
коментарів