Поділитись:

Зеленського долучать до святкування річниці З'їзду монархів у Луцьку

Субота, 04 вересня 2021, 15:00
Зеленського долучать до святкування річниці З'їзду монархів у Луцьку

На святкування 600-ї річниці З'їзду європейських монархів у Луцьку, кошти виділятиме не тільки місто, а й держава. 

Про це у коментарі ІА "Конкурент" розповів голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко

Під час урочистостей до святкування Дня міста у центрі Луцька губернатор пообіцяв, що звернеться до президента з проханням створити відповідний оргкомітет, і вшанувати важливу для міста та країни загалом дати на державному рівні. 

"Зараз ми звертаємося до Офісу Президента та до уряду, щоб на державному рівні створили відповідний оргкомітет. Як ми святкували річницю від дня народження Лесі Українки, так варто відзначити і річницю З'їзду європейських монархів. Це буде аж у 2029 році, але до цього часу нам треба побудувати нові дороги, відновити культурні об'єкти, зокрема, замок Любарта та багато іншого. 

Думаю, буде виділено багато грошей з державного бюджету, та зроблено багато робіт. Це важливо тому, що про таку сторінку історії Луцька і України повинні знати в усьому світі", – наголосив Юрій Погуляйко. 

До слова, нещодавно про важливість вшанування з'їзду монархів говорив депутат Луцькради, лідер фракції "Громадянський Рух "СВІДОМІ" Тарас Шкітер. 

"Це надзвичайно важлива історична подія, тож починати готуватися до її масштабного святкування потрібно вже сьогодні. Правильна підготовка до відзначення річниці може стати новим поштовхом для розвитку Луцька і регіону в цілому. Потрібно знати й шанувати історію рідного міста, пам'ятати його значення і роль в минулому", – зауважив депутат.

Довідково:
У 1429 році, за згодою імператора Священної Римської імперії Сигізмунда, на запрошення князя Вітовта до Луцька приїхали найповажніші європейські монархи: польський і датський королі, представники Візантії та Папи Римського, головні особи Тевтонського і Лівонського орденів та багато інших лідерів того часу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 

Надрукувати
мітки:
коментарів
17:45
25 квітня 2024
22:02
24 квітня 2024