Поділитись:

Квіти і класична музика: у центрі Луцька почали святкування Дня міста (фото)

Субота, 04 вересня 2021, 14:00

У центрі Луцька відбулася урочиста академія з нагоди Дня міста. 

У суботу, 4 вересня на Театральній площі у центрі зібралися кілька сотень лучан та гостей міста. Тут починали урочистості з нагоди 936 річниці з дня першої писемної згадки Луцька. 

Розпочали захід із вшанування пам'яті загиблих на сході України волинян, поклавши квіти до стели героям Небесної Сотні, АТО та ООС. 

 

 

 

 

Далі міський голова Ігор Поліщук вручив посмертні звання почесного громадянина міста трьом загиблим у російсько-українській війні лучанам Лахаю Віктору Михайловичу, Мельничуку Віктору Миколайовичу, Пасичнюку Максиму Вікторовичу. 

 

 

 

Після цього мер перейшов до вітального слова. 

"Луцьк – це місто, де органічно поєднується історія і сучасність. Місто, яке крокує вперед, розвивається і змінюється. Це місто з душею і особливою атмосферою. Разом сьогодні ми будуємо нове європейське місто. Разом з лучанами – щирими, творчими та працелюбними людьми. Досягнення міста – це знання, праця, вміння і таланти наших людей. Дякую всім, хто любить наше місто, змінює, осучаснює, хто його захищає. Хто щоденною працею творить сьогодення Луцька" – сказав Ігор Поліщук. 

 

 

 

 

Далі слово мав голова Волинської ОДА Юрій Погуляйко. Серед іншого, він наголосив на важливості гідного вшанування 600-ї річниці з'їзду європейських монархів у Луцьку, та пообіцяв звернутися з цього приводу до президента, аби відзначити подію на всеукраїнському рівні. 

 

Голова Волинської обласної ради Григорій Недопад під час виступу зауважив, що свого часу також долучився до розвитку і розбудови рідного міста, будучи депутатом Луцької міської ради. За його словами, Луцьк – це справжня столиця Волинської області. 

 

Після вітальних слів міський голова вручив звання почесного громадянина Луцька художньому керівнику академічного камерного оркестру «Кантабіле» Волинської обласної філармонії, заслуженому діячу мистецтв України, народному артисту України Рівцю Товію Михайловичу.

Урочисту частину продовжив виступ оркестру під керівництвом натхненного Товія Рівця. 

 

 

 

 

 

"День народження має бути в кожного, і сьогодні ми святкуємо день народження нашого міста. Воно древнє і має велику історію. Воно є гордістю для багатьох лучан, людей, які тут народилися, приїхали сюди жити і становлення яких відбувається у Луцьку. Луцьк різногранний. Тут можна займатися спортом, мистецтвом, працювати і розвивати свою справу. Хочу привітати сьогодні всіх лучан, адже вони кожен потроху творять новітню історію і майбутнє цього міста" – сказала у коментарі журналістам ІА "Конкурент" депутатка Луцькради Алла Надточій

 

 

Її підтримав колега, лідер фракції "Громадянський Рух "СВІДОМІ" у Луцькій міській раді Тарас Шкітер.  Депутат зазначив, що попри песимістичні прогнози, погода сприяє святкуванню. 

"Хоч синоптики і прогнозували дощ, погода змінилася в останній момент, і ми гарно відсвяткували урочисту частину Дня міста, послухали чудову музику від академічного оркестру "Кантабіле". Настрій чудовий, і на цій хорошій ноті вітаємо всіх лучан з днем нашого прекрасного міста", –  сказав він. 

 

Більше про те, як відбулася урочиста академія, дивіться на наших фото. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів
28 березня 2024
27 березня 2024
15:34
26 березня 2024
16:46
12:02
25 березня 2024
24 березня 2024