Поділитись:

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 22 вересня

Середа, 22 вересня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 22 вересня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині за середу. 22 вересня.

Про школи і виші у «жовтій» зоні

З 23 вересня у Волинській області запроваджується «жовта» зона карантинних обмежень у зв'язку із пандемією COVID-19. Всі заклади освіти в Україні, у яких вакциновані менш як 80% працівників, перейдуть на дистанційну форму навчання або ж взагалі будуть закриті.

Начальниця управління освіти Волинської обласної державної адміністрації Людмила Плахотна у коментарі ІА «Конкурент» зазначила, що на цей час державна комісія не ухвалила відповідного протоколу. Тож на разі не відомо, яким чином буде організовуватися навчання у закладах середньої освіти.

«Я вчора була у міністерстві. Міністр (освіти – ред.) наполягає на дистанційному (навчанні – ред.). Міністерство охорони здоров'я наполягає на закритті закладів взагалі», – зазначила Людмила Плахотна. 

Такі ж обмеження поширюються і на заклади вищої освіти. Як повідомив у коментарі ІА «Конкурент» ректор Волинського національного університету імені Лесі Українки Анатолій Цьось, його виш не переходитиме на дистанційну форму навчання. 

«У нас все добре, ми працювали і працюємо», – зазначив Анатолій Цьось та додав, що кількість вакцинованих працівників закладу відповідає встановленим вимогам.

Не досягнув, але наближається до позначки у 80% вакцинованих працівників Луцький національний технічний університет. Про це в коментарі ІА «Конкурент» повідомила ректорка ЛНТУ Ірина Вахович.

«Ми чекаємо подальших інструкцій, як нам діяти в даному випадку. Звісно, активізуємо процес вакцинації і наближаємося до необхідних показників. Але більш точної відповіді на даний час я вам дати не можу», – зазначила Ірина Вахович.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 22 вересня

Про «виграш» у лотерею

У те, що звичайний папірчик може стати щасливим білетом, лучанин Олександр Іванович ніколи не вірив. Так само не вірив і в те, що будь-що в житті може з’явитися просто так. Бо змалку навчили: аби отримати щось – потрібно наполегливо працювати. От тільки, кажуть, дива в житті трапляються, якщо в них вірити. От і повірив. Цей папірець лучанин отримав у центрі Луцька.

«Я так його в кульок кинув, бо мені неохота було розбиратися.  Потім, коли свої справи зробив, приїхав додому, став зачитувати. Коли зачитав. Виявляється, пише: "Ви є призером. Зітріть" – я стер. Нібито виграв 400 тисяч», – каже Олександр.

Олександр Іванович каже: у такий подарунок долі хоч і не вірив, але спробував випробувати удачу. Флаєр зі стертим копійкою виграшем сім’ї не показував. Боявся, що сміятимуться. Потайки від домашніх зателефонував на номер, вказаний на папері, отримав код підтвердження і почав з’ясовувати, як забрати приз – 400 тисяч гривень.

Йому сказали: треба спочатку щось купити за свої гроші, а тоді вже переможець нібито забере свій виграш.

І хоч «виграшна» сума так потрібна на операцію онуку – боротися далі пан Олександр не став. Зрозумів: золотий квиток – це шахрайство.

Про Притулу в Луцьку

Шоумен і колишній член партії «Голос» Сергій Притула формує нову політсилу, аби взяти участь в наступних парламентських виборах.

Про це він розповів на зустрічі у розважальному центрі «Промінь» в Луцьку.

Вчора, 21 вересня, Сергій Притула зустрівся зі своїми прихильниками в Луцьку. 

«Я їжджу по Україні, аби спонукати людей йти в політику. Я приступив до формування нової політсили і за кілька років візьму участь в парламентських виборах. І зараз шукаю людей в регіонах», – розповів він.

Сам Притула планує брати гроші на політику у великого бізнесу. Мотивує це тим, що бізнес готовий вкладати кошти в стабільність в державі, адже чим будуть багатші люди, тим більше вони зможуть купувати.

Головне у Луцьку: ТОП новин середи, 22 вересня

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів