Поділитись:

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Неділя, 19 вересня 2021, 21:00
Головне у Луцьку: підсумки тижня

Редакція інформаційного агентства «Конкурент» підібрала для своїх читачів найцікавіші та найважливіші новини Луцька і Волині тижня, що минає:

Про втрачене свято

Жителі Рівного домовилися про бенкет у місцевому ресторані «БарМаки» та не прийшли на своє ж свято. Про це розповіла власниця ресторану «БарМаки» Галина Кухтій на своїй сторінці у фейсбуці.

За її словами, підготовку до заходу розпочали ще за тиждень до запланованої дати. Замовники висловили побажання щодо меню, розважальної програми тощо, а 12 вересня перестали відповідати на дзвінки і не з'явилися на захід.

«І ось щасливий день свята! Офіціанти сервірують стіл, виносять холодні страви, а замовник не прийшов та не відповідає на телефонні дзвінки… Так, ми несемо збитки.Та, як на мене, це вже не про гроші, це – про стосунки. Бенкет – це свято, яке ми організовуємо спільно. Важлива довіра, і на ній базується усе. Лише так ми отримуємо "він-він" – коли усі у виграші і щасливі. А тут – програш двох сторін. Ми втратили гостей, а вони втратили нас», –  зазначила Галина Кухтій.

Власниця ресторану у коментарях додала, що організатори взяли 500 гривень авансу у той час, коли замовники обирали найдорожчі страви. Тож заклад зазнав фінансових збитків і вперше зіштовхнувся з безвідповідальністю з боку клієнтів.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про зламані електросамокати

На вулицях Луцька знаходять зламані електросамокати сервісу прокату VZHOOH, який нещодавно почав надавати послуги в нашому місті. Так, 14 вересня пошкоджений електросамокат помітили на вулиці Кафедральній у Луцьку.  А 15 вересня зламаний двоколісний залишили на проспекті Волі.

Про те, за чиї кошти ремонтують електросамокати і що загрожує тим, хто їх ламає, у коментарі ІА «Конкурент» розповів співвласник сервісу прокату електросамокатів VZHOOH Сергій Совик

З його слів, працівники компанії вже неодноразово виявляли зламані електросамокати. Людей, причетних до цього, передавали правоохоронцям. Тепер щодо них порушені кримінальні справи і триває слідство.

«Знайти хуліганів не є проблемою. Наша служба безпеки працює над цим – робить свою справу і передає інформацію правоохоронним органам», – зазначив співвласник сервісу прокату електросамокатів.

Аби кількість електросамокатів, якими можуть користуватися лучани, не зменшувалася, компанія ремонтує несправності власним коштом. Проте згодом, за рішенням суду, зловмисники повинні відшкодувати завдані збитки. Також він додав, що рідко завдають шкоди люди, які орендують електросамокат. Частіше це роблять перехожі, які мають погані наміри.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про спадок луцького вбивці

Звинувачений у смерті дружини і доньки Василь Пилипюк, якого згодом до смерті побили у Луцькому СІЗО, незадовго до вбивства намагався скоїти самогубство. На той момент чоловік мав при собі пакет з величезною сумою грошей – понад 77 тисяч доларів і майже 169 тисяч гривень.

Зі слів Юрія Крошка, після спроби самогубства чоловіка доставили у психіатричну лікарню, а за грошима прийшла законна дружина. Коли ж сталося вбивство, правоохоронці з'ясували, що за кілька днів до кривавої розправи кошти з’явилися на рахунках дружини.

«Ні чоловік, ні дружина не захотіли розповідати про їхнє походження.. Казали лише, що це – власні кошти сім’ї. Жодної інформації чи версій про їхнє злочинне походження не було. Тому і не було підстав не віддавати їх дружині», – зазначив начальник ГУНП у Волинській області.

Ці гроші і тепер знаходяться на рахунках жінки.

«Має знайтися спадкоємець, найближчий родич, який згідно із законом має право на них претендувати. Це точно не буде справою поліції, оскільки гроші не стали предметом злочину і не були здобуті у результаті злочину. Тому нема підстав накладати на них арешт чи іншим чином впливати на їхню долю», – розповів Юрій Крошко.

Головне у Луцьку: підсумки тижня

Про головного лікаря обласної лікарні

Волинська обласна клінічна лікарня – епіцентр медицини Волині, де надають допомогу найважчим хворим. Тут чи не щодня рятують життя, проводять детальну діагностику та складні операції, як планові, так і екстрені. Судинний хірург Олександр Дудар, який очолює лікарню, має багаторічний досвід у таких операцій. Каже, пам’ятає чи не кожного свого пацієнта, а деякі історії й взагалі глибоко запали в душу. Однак впродовж останнього року в операційну майже не заходив – заклопотаний управлінськими функціями. Тож журналісти ІА «Конкурент» розпитали Олександра Дударя не лише про багатий хірургічний досвід, а й про те, чим сьогодні живе обласна клінічна лікарня. Які можливості дала і які проблеми створила реформа медичної галузі, та як на нас вплинув коронавірус. 

Не дивлячись на нескінченний потік завдань і відвідувачів  з невідкладними питаннями, головний лікар знаходить час для ґрунтовної розмови, адже розповісти є про що. За останні декілька років лікарня істотно змінилася, як і вся медицина. Та й не тільки медицина, а все суспільство.

Більше – у нашому матеріалі «Коли йду в операційну – я відпочиваю», – головний лікар Волинської обласної лікарні

Олександр Дудар – в.о. головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарніОлександр Дудар – в.о. головного лікаря Волинської обласної клінічної лікарні

Інші цікаві та важливі новини:

Надрукувати
мітки:
коментарів