Поділитись:

Лучани просять не перейменовувати вулицю Федорова (петиція)

Середа, 15 вересня 2021, 13:28
Лучани просять не перейменовувати вулицю Федорова (петиція)

Лучанин звернувся до влади обласного центру Волині з проханням не перейменовувати одну з вулиць міста, а витратити гроші на розв'язання справжніх проблем.

Відповідну петицію розмістив у вівторок, 14 вересня, на сайті E-Dem Сергій Мельник.

Автор звернення запропонував скасувати рішення міської ради про перейменування вулиці Федорова на вулицю Героїв-добровольців у Луцьку.

«Пропоную переглянути саме історичне ім'я Івана Федорова – першодрукаря, який надрукував першу українську книгу 1564 року в Росії, книгу «Апостол», але змушений був утікати від московських переслідувань. Або змінити на Олексія Федорова українського партизана (залишивши просто фамілію)», – написав лучанин.

Від редакції ІА «Конкурент» маємо зауважити, що ця вулиця, яка з'єднує вулиці Конякіна і Кравчука, названа саме на честь генерал-майора, двічі Героя Радянського Союзу Олексія Федорова, який у часи Другої світової війни командував Чернігівсько-волинським партизанським з'єднанням.
До того ж рішення міської ради скасовувати поки немає потреби, адже його ще не прийняли – є лише проєкт рішення.

Далі автор петиції запропонував не витрачати кошти з міського бюджету «на речі, від яких ніякого толку не буде, крім купи проблем, пов'язаних з перейменуванням».

«Краще відремонтуйте дорожне покриття в дворах, виділіть кошти на дитячі майданчики, які, до речі, ще з 90-х років стоять в дворі будинку Федорова, 3. Збільште кількість паркомісць для жителів даного району. Зробіть щось корисне для людей за ті гроші», – написав Сергій Мельник.

Нагадаємо, аби петицію розглянули у міській раді, вона має зібрати щонайменше 300 підписів протягом 14 днів. На момент написання новини під петицією підписалися 111 лучан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів