Поділитись:

Лучанка вимагає заборонити у школах «збори» на ремонти (петиція)

Вівторок, 14 вересня 2021, 14:05
Лучанка вимагає заборонити у школах «збори» на ремонти (петиція)

Лучанка звернулася до влади міста з проханням обмежити збір коштів з батьків у навчальних закладах обласного центру Волині.

Відповідну петицію 14 вересня розмістила на сайті E-Dem Олена Петрошук.

За словами авторки звернення, нині у більшості луцьких навчальних закладів поточні ремонти (фарбування майданчиків, підлог, поклейка шпалер, заміна сантехніки), закупівля техніки, меблів, посуду, канцелярії, серветок, навчальних матеріалів та іншого здійснюється за батьківські кошти й переважно їхніми ж силами.

Лучанка зауважила, що батьки в школах і садочках оплачують харчування, гуртки, фонди садка і групи або фонди школи і класу, а також здають нічим не обмежені «збори» на ремонти і свята.

«Прошу зобов'язати керівників навчальних закладів заздалегідь визначати переліки потреб (заміни умивальника, каструль, меблів, ремонт підлоги, стін тощо) і подавати їх до управління. Забезпечити їх фінансування уповноваженим на це управлінням! Заборонити у навчальних закладах збір коштів з батьків, крім оплати харчування, одноразового добровільного благодійного внеску, додаткових спеціалізованих гуртків та проведення свят», – звернулася Олена Петрошук до влади Луцька.

Нагадаємо, аби у міській раді розглянули петицію, вона має зібрати щонайменше 300 підписів протягом 14 днів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

Надрукувати
мітки:
коментарів