Поділитись:

У луцьких школах вимагають «не вітати одну стать в якийсь день» (петиція)

Четвер, 09 вересня 2021, 13:40
У луцьких школах вимагають «не вітати одну стать в якийсь день» (петиція)

До Луцької міської ради звернулися з вимогою, аби департамент освіти заборонив вітати у школах хлопців 14 жовтня, а дівчат – 8 березня.

Відповідну петицію розмістила на сайті E-Dem особа невідомої статі під ніком «Процвітання».

Нижче подаємо текст звернення без змін:

«Звертаюсь разом зі свідомими батьками, аби департамент освіти міської ради надав рекомендації навчальним закладам не вітати хлопців з 14 жовтня, а дівчат з 8 березня. Тільки така установка зверху спрацює: такі ж рекомендації директори видадуть головам батьківських комітетів, а ті, в свою чергу, донесуть батькам, яким дуже хочеться, щоб їхні діти отримали подарунки.

Вітати 14 жовтня хлопців – неповага до суспільства, до бійців та бійчинь, до загиблих на війні, до жінок, до цього дня загалом, який цьогоріч став Днем захисників і захисниць України, тобто офіційно перейменований Верховною Радою.

Вітати 8 березня дівчат – радянський пережиток і також неповага до тих, хто досі вибрює права в усьому світі, в тому числі, в Україні.

Нині, коли вітають з цими "святами" (а таке є практично в усіх школах), насаджують думку дітям, що хлопці мають бути "мужніми, сильними, захищати", дівчата ж мають бути "чарівними, ніжними, берегти домашнє вогнище". Тобто нашим дітям з маленьких років нав'язують викривлені цінності. Чому дівчата не можуть бути сильними, а хлопці - оберігати сімейне вогнище? І взагалі, чому багатьом людям так хочеться з чимось вітати тих бідних дітей?

Упевнена, що сучасні діти, підлітки мають кращий доступ до інформації і вміють її фільтрувати, і з часом вони зрозуміють, яку викривлену думку насаджували їм їхні ж батьки. То чому дорослі не можуть справитись з елементарним - з відсіюванням зерна від полови? Не потрібно вітати хлопців 14 жовтня, а дівчат з 8 березня. І заборона на це має бути зверху, поки не пізно.

Є багато інших днів, у тому числі, міжнародних, є дні народження, врешті-решт.

В усій цій ситуації ті батьки, які розуміють розвиток суспільства і є свідомими, не можуть переконати більшість, тому що в батьківських чатах ставлять на голосування питання "Ви за чи проти вітань?", туди приєднуються десятки родичів, і всі проголосовують "за".

Якщо департамент освіти видасть певні рекомендації не вітати одну стать в якийсь день, таким чином можна зрушити з місця цю багаторічну проблему».

Аби петицію розглянули у міській раді, вона має набрати щонайменше триста підписів протягом 14 днів. На момент публікації новини під петицією підписалися п'ятеро осіб.

Нагадаємо, у Луцьку просять унормувати правила користування електросамокатами і зобов'язати мунвартівців стежити за їх дотриманням. Петицію на сайті e-dem зареєстрував Андрій Вілюк 6 вересня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 

Надрукувати
мітки:
коментарів