На Волині асфальтують найгіршу ділянку міжнародного автошляху (фото)

П'ятниця, 20 серпня 2021, 16:40

Найгіршу донедавна ділянку міжнародного автошляху М-19 Доманове (на Брест) – Ковель – Чернівці – Тереблече (на Бухарест) почали вкривати фінішним шаром асфальту.

Про це повідомили на фейсбук-сторінці Служби автомобільних доріг у Волинській області.

Нині дорожники працюють на семи ділянках шляху по обидві сторони від Ковеля. З майже 54 кілометрів дороги, охоплених ремонтом, заасфальтовано понад 52, з яких близько 41 км – у верхньому шарі.

Одна з ділянок, що цьогоріч відновлюється, пролягає селищем Голоби Ковельського району. Ще донедавна водії небезпідставно нарікали на її незадовільний стан, порівнюючи дорожнє покриття з марсіанськими кратерами.

На початку червня і на цьому 6-кілометровому відтинку автошляху М-19 розпочалося реконструкція.

Що зроблено:

  • відфрезерували шар зношеного дорожнього покриття;
  • влаштували посилену основу шляхом укладання щебенево-піщаної суміші та регенерації конструктивних шарів дорожнього одягу за методом «холодного ресайклінгу»;
  • укладений нижній шар асфальтобетонної суміші;
  • влаштовані дренажні системи.

Днями підрядне підприємство ТзОВ «Автомагістраль-Південь» приступило до фінішного асфальтування. Асфальтоукладач, навантажувач, котки та інша техніка працюють на ділянці зі сторони Ковеля. Верхній шар дорожнього покриття зі щебенево-мастикової асфальтобетонної суміші вже вкладений на відрізку протяжністю 2 км, роботи тривають.

Водночас проводяться роботи з асфальтування з’їздів, облаштування узбіч і посадкових майданчиків, влаштування тротуарів і засобів заспокоєння руху, а також ремонтується розташований на цій ділянці міст.

Під час асфальтування рух  транспорту частково обмежується і здійснюється в реверсному режимі. 

При плануванні поїздки зважайте на можливу затримку в дорозі, а також будьте максимально уважними, обережними та дисциплінованими на ділянках проведення ремонтних робіт!

Крім того, ремонт мосту через меліоративний канал на автомобільній дорозі загального користування місцевого значення С 030120 Стенжаричі – Залужжя – Устилуг – /Н-22/ км 2+370 повністю завершений.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: