Поділитись:

Повідомили, скільки першокласників підуть у школи Луцької громади

Вівторок, 17 серпня 2021, 15:20
Повідомили, скільки першокласників підуть у школи Луцької громади

Першого вересня у школи Луцької міської територіальної громади підуть близько 3600 учнів перших класів.

Про це йшлося 17 серпня під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства, освіти, науки, культури, мови, пише ІА "Волинські новини".

Депутати заслухали інформацію про хід підготовки закладів загальної середньої освіти та дошкільної освіти до нового 2021-2022 навчального року.

Депутат, директор департаменту освіти Віталій Бондар розповів, що на початок навчального року мережа закладів дошкільної освіти Луцької громади складатиме 51 заклад, чотири – у складі навчально-виховних комплексів.

«Упродовж літнього періоду у закладах дошкільної освіти здійснювався прийом заяв у вікові групи відповідно до електронної черги. У 429 групах будуть виховуватися 9636 дітей різної вікової категорії, – сказав він. – Особлива увага буде зосереджена на покращення інклюзивної освіти. З1 вересня на запити батьків створено ще одну інклюзивну групу у садку №38 для дітей з особливими потребами. Всього у дошкіллі діють 10 інклюзивних груп (садки №9, 21, 38 і 45)».

Упродовж літнього періоду 2021 року департамент освіти забезпечив оздоровленням та відпочинком 669 дітей: 549 дітей пільгових категорій відпочили в таборі «Ровесник», 120 дітей, які потребують особливої соціальної уваги та підтримки, оздоровилися в санаторії «Світязь».

За словами Віталія Бондаря, у школах громади з 1 вересня заплановано створити 131 перший клас із набором у них близько 3600 учнів. Деякі класи міститимуть понад 30 дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:

 
 
Надрукувати
мітки:
коментарів